RIXC galerijā atklās norvēģu mākslinieka Eirika Brandala izstādi «Elektroniskās skulptūras»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Otrdien, 14. maijā, plkst. 18.00 RIXC galerijā (Lenču ielā 2, Rīgā) tiks atklāta Eirika Brandala interaktīvo darbu izstāde “Elektroniskās skulptūras”, informēja RIXC pārstāvji.

Eiriks Brandals ir mākslinieks un komponists no Norvēģijas, kurš pašlaik dzīvo Rīgā. Studējot mūzikas kompozīciju, māksliniekam radusies interese par elektronisku skaņas skulptūru veidošanu, kurās atklāts elektrisko shēmu iekšējais skaistums. Shēmas izvietojot arhitekturālā veidā, tās no funkcionāliem objektiem pārtop par mākslas objektiem.

Skaņa un gaisma darbos izmantota kā līdzeklis caurspīdīguma sajūtas radīšanai starp skatītājiem un skulptūru iekšējiem procesiem ar mērķi piešķirt skulptūrām neatkarīgu komunikācijas vienību īpašības. Izstādē būs aplūkojamas skulptūras no sērijām ihscale, exmouth un lawrence. ihscale ir ar sensoriem aprīkotu skulptūru sērija, kas rada melodiskas viļņu formas, un skaņas augstumu nosaka tas, cik daudz cilvēku atrodas telpā, kur viņi atrodas un kā pārvietojas.

Arī exmouth un lawrence skulptūru sērijā izmantoti sensori, lai konstatētu tām apkārt esošo kustību un pielāgotu to skaņu, taču vēl papildus katra no šīm skulptūrām ir aprīkota ar diviem oscilatoriem (svārstību ģeneratoriem), kas noskaņoti ar nelielām atšķirībām, radot sitienus, kas mainās atkarībā no tiem apkārt esošās kustības. Katrai skulptūrai ir arī septiņi gaismas moduļi, kuri arī reaģē uz kustību, veidojot gaismas rakstus.

Eiriks Brandals. Skulptūra no sērijas "exmouth"
Eiriks Brandals. Skulptūra no sērijas "exmouth"

Izstāde būs skatāma līdz 28. jūlijam. RIXC galerija atrodas Lenču ielā 2, Rīgā. Izstādes darba laiks: no pirmdienas līdz sestdienai 12.00 – 18.00, svētdienās slēgts.

Ceturtdienās un piektdienās RIXC aicina skolēnu / studentu grupas pieteikties izstādes apmeklējumam gida pavadībā un uzzināt vairāk arī par RIXC centru un festivālu – digitālās mākslas celmlauzi Latvijā. Izstādes apmeklējums un gids – bez maksas.

Vairāk informācijas RIXC mājaslapā un mākslinieka Eirika Brandala mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti