Rituma Ivanova personālizstāde «Kadru tvērējs» būs skatāma Ventspilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 7. aprīlī, plkst. 18 teātra namā “Jūras vārti” tiks atklāta Rituma Ivanova personālizstāde “Kadru tvērējs”. Iepriekš šī izstāde bija skatāma Kuldīgas mākslas namā.

Izstādē vienuviet skatāmi darbi no dažādā laikā tapušām darbu sērijām. “Ir interesanti reizēm pārskatīt esošās lietas un saprast, kā no jau gatavām gleznām rodas jauns konteksts.” Tā Ritums Ivanovs reflektē par izstāžu veidošanu. Līdzās jaunākajam ciklam “Raugoties saulē”, redzami darbi no sērijām "Ilūzijas Simbols", "Sapņotāji", "Erotiskā filma" un "Zvaigznes gaismas staros", kuros caur vizuālo prizmu ir aplūkota tā kultūra, kas ir laiku rādoša un raksturojošas mūsdienas.

Izstādē redzami pašportreti, kuros sevis paša izzināšana ir kā spēle, kas ļauj variēt ar laiku, telpu un izteiksmes līdzekļiem. Pašportretu var uzlūkot kā koncentrētu autobiogrāfiju, kuros dotajā ekspozīcijā atspoguļojas ne tikai mākslinieka būtība konkrētajā brīdi, telpā un laikā, bet tā ir arī iespēja izsekot cauri laikiem dažādajam gleznotāja rokrakstam.

Ritums Ivanovs (1968) absolvējis Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolu (1987), turpinājis studijas Latvijas Mākslas akadēmijā (1994) un studējis Humbolta Universitātē ASV. Rituma Ivanova gleznas gan personālizstādēs, gan grupu ekspozīcijās pabijušas ASV, Francijā, Šveicē, Vācijā, Igaunijā, Katārā, Austrijā, Krievijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Lietuvā, Lielbritānijā, Beļģijā, daudzi darbi iekļauti gan dažādu valstu mākslas muzeju, gan privātajās kolekcijās. 2009. gadā Ivanova darbs „FRAME 05” tika pārdots prestižajā britu izsoļu namā "Sotheby’s".

Izstādes kurators Uldis Pētersons. Izstāde Ventspilī apskatāma līdz 22. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti