Rīgas Porcelāna muzejā atklās Zvārtavas porcelāna simpozija izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 11.jūlija līdz 9.augustam Rīgas Porcelāna muzejā aicinām aplūkot starptautisko Zvārtavas porcelāna simpozija izstādi "Together 2015".

Mākslas simpoziji ir nozīmīgi kultūras vides attīstībai un starptautiskas sadarbības veidošanai un uzturēšanai. Tie kalpo kā virzītājspēks, šajā gadījumā keramikas jomas veicināšanai, uztur radošo garu un nodrošina jaunu mākslas darbu tapšanu. Simpoziji kalpo par bāzi profesionāliem eksperimentiem, un tā viennozīmīgi ir lieliska pieredzes apmaiņas forma.

Keramikas simpoziju vēsture sniedzas līdz 1985.gadam, kad Dzintaru radošajā namā notika pirmais “Porcelāna apgleznošanas simpozijs". Tagad stafeti ir pārņēmusi Zvārtavas pils (LMS mākslas un izglītības centrs), kurā regulārus simpozijus rīko Latvijas Mākslas Akadēmija (LMA) sadarbībā ar Latvijas Mākslinieku savienību (LMS) jau kopš 2001.gada. Arī noslēguma izstādi ar simpozija laikā tapušajiem darbiem rīkot Rīgas Porcelāna muzejā jau kļuvusi par tradīciju.

Šogad simpozijā un izstādē piedalās 20 mākslinieki no septiņām valstīm: Ēģiptes, Vācijas, Krievijas, Turcijas, Lietuvas, Polijas un, protams, Latvijas. Simpozijs norisinās no 29.jūnija līdz 10.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti