Rīgas Mazākajā galerijā skatāma Raida Kalniņa personālizstāde «Nelaime ciematā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 23. februāra līdz 9. aprīlim Rīgas Mazākajā galerijā norisināsies mākslinieka Raida Kalniņa personālizstāde “Nelaime ciematā”, informēja galerijas pārstāvji.

Izstādē skatāma glezna, kas tapusi kā daļa no sērijas jeb īsstāsta “Ņujorka”, un autors tajā atveidojis ekspresīvu, grafiski veidotu vīrieša tēlu. Mākslinieks Raids Kalniņš savu darbu komentēja: “Darbā attēlots satrakojies vecis, kurš no lielpilsētas dodas uz lauku ciemu visādi iznesties un izdarīties pa savam prātam... Tā ir nelaime ciematā.”

Tas, ko patiesībā nozīmē “Nelaime ciematā” un kā tā tulkojama šodienas kontekstā, paliek katra skatītāja paša ziņā. Darbu pie zīmējumu un gleznu sērijas “Nelaime ciematā” Raids Kalniņš aizsācis 1990. gados un pirmā šai sērijai veltītā izstāde norisinājās 2007. gadā, izstāžu telpā “Ēdnīca”, Andrejsalā, ziņoja izstādes organizatori. Izstādes kurators ir Mārtiņš Mielavs.

Rīgas Mazākā galerija ir eksperimentāla izstāžu telpa, kas atrodas K. K. fon Stricka villas skatlogā, un tajā notiekošās izstādes skatāmas vienīgi no Aristida Briāna ielas. Tā ir kvadratūras ziņā mazākā galerija Rīgā, un katra tajā risinātā projekta koncepcija radīta rēķinoties ar attiecīgo telpu un novietojumu, tostarp arī K. K. fon Stricka villas unikālo arhitektūru. Pateicoties tam, ka izstādes aplūkojamas vienīgi no ārpuses, Rīgas Mazākā galerija ir vienīgā mākslas telpa, kas pandēmijas laikā var pilnvērtīgi turpināt savu darbību, pavēstīja galerijas pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti