Rīgas Mazākajā galerijā skatāma Pauļa Liepas personālizstāde un notiks mākslas darbu teleizsole

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 1. maija Rīgas Mazākajā galerijā skatāma Pauļa Liepas personālizstāde “kā sapnī”, kurā, atbilstoši darba nosaukumam izcelta un uzburta sapņainā lietu daba un ikdienas dzīves parādības, medijus informē galerijas pārstāvji. Savukārt 14. maijā gaidāma pirmā digitālā “Rīgas Mazākā izsole”.

Izstādes rīkotāji atzīmē, ka Liepam raksturīgais konceptuālais izteiksmes veids un simbolu valoda pārtapusi vizuāli monolītā koka kluču konstrukcijā, kas izstādes norises laikā tiks pārkārtota, tā veidojot dažādas zīmju un attēlu kombinācijas. Mainīgā mākslas darba kompozīcija un tās pārtapšana būs atkarīga vienīgi no laikapstākļiem un paša autora garastāvokļa.

Paulis Liepa par darbu saka:

“Ja nu izdodas sarīmēt stāstu no savstarpēji nesaistītām frāzēm un priekšmetiem, varbūt tikai sajūtu, tikai vārdus, no aizmirstām sarunām, aizmirstās virtuvēs, varbūt to pašu pusdienlaika sapni, kurā es biju viens pats uz pasaules un jūs visi slēpāties.”

Izstāde “kā sapnī” būs skatāma līdz 2020. gada jūlijam. Rīgas Mazākā galerija ir eksperimentāla izstāžu telpa, kas atrodas K. K. fon Stricka villas skatlogā un tajā notiekošās izstādes skatāmas vienīgi no Aristida Briāna ielas. Tā ir kvadratūras ziņā mazākā galerija Rīgā, un katra tajā risinātā projekta koncepcija radīta, rēķinoties ar attiecīgo telpu un novietojumu, tostarp arī K. K. fon Stricka villas unikālo arhitektūru.

Izstāde apskatāma 24 stundas diennaktī, un, to apmeklējot, iespējams brīvi ievērot 2 metru distanci.

Mākslas teleizsole

14. maijā pulksten 20.00 norisināsies mākslas teleizsole jeb pirmā digitālā “Rīgas Mazākā izsole”, kas jebkuram interesentam un mākslas mīļotājam būs pieejama tiešajā translācijā vietnē “Facebook”.

Pielāgojoties valstī izsludinātajai ārkārtas situācijai, izsole pārtapusi mākslas televeikalā, kurā skatītājiem tiks piedāvāti 10 dažādu paaudžu latviešu mākslinieku darbi. “Rīgas Mazākās izsoles nr. 2” laikā būs pieejami lozes solīšanas tālruņa numuri, pa kuriem zvanot, interesentus uzklausīs teleoperatori.

Izsoles mērķis ir veicināt diskusiju par ierasti nekomerciālas vizuālās mākslas spēju kļūt kolekcionējamai un pievērst uzmanību eksperimentālu vizuālās mākslas projektu nepieciešamībai.

Šoreiz par galveno vadmotīvu kļuvusi atbalsta sniegšana māksliniekiem šajā dīkstāves laikā.

Mākslas teleizsolē būs iespējams iegādāties Andra Brežes, Jāņa Deinata, Envijas, Ata Jākobsona, Madaras Kvēpas, Sarmītes Māliņas, Darjas Meļņikovas, Jāņa Šneidera, Sabīnes Verneres un Vilipsōna darbus.

Vakara gaitu papildinās muzikāli priekšnesumi un performances.

Izsoli vadīs Ivars Krasts un Edgars Samītis, piedaloties Ingai Alsiņai.

Izsoles vizuālais noformējums: Aleksandrs Breže.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti