«Rīgas mākslas telpā» būs skatāma vizuālās mākslas izstāde «Hanzas jaunais zelts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

41. starptautisko Hanzas dienu laikā projekta “HANSEartWORKS” ietvaros Rīgā norisināsies vizuālās mākslas izstāde “Hanzas jaunais zelts”. Starptautiska, vērienīga izstāde, kas tiek īstenota jau 15. reizi, būs skatāma no šī gada 19. augusta līdz 19. septembrim izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” un Rīgas Sv. Pētera baznīcas Gaiļa zālē, informēja organizatori.

"Līdzīgi kā viduslaikos augšvācu valodā vārda “Hanse” nozīmes bija vairākas un tulkojamas kā “grupa”, “svīta”, “bars” vai “karadraudze”, tā varētu raksturot arī izstādes “Hanzas jaunais zelts” mākslinieku pieeju – individuālu rokrakstu mākslinieku grupa, unikālas mākslinieku apvienības, “svīta” mākslinieku, kas apliecinājuši sevi profesionāli daudzu gadu garumā, un tāda mākslinieku “karadraudze”, kas sevi no jauna atklājuši, 2020. gadā atsaucoties uzaicinājumam veidot vizuālās mākslas autordarbus par tēmu “Hanzas jaunais zelts”," norādīja rīkotāji.

Izstādes mākslinieku vidū ir tādi zināmi profesionāli mākslinieki kā Als Paldroks (Al Paldrok), Taje Paldroka (Taje Paldrok) no Igaunijas, Agņeška Lakoma (Agnieszka Lakoma) no Polijas un Oļegs Vasiļjevs no Krievijas. Savukārt Latviju pārstāvēs Annemarija Gulbe, Ilze Vanaga, Ieva Vītola-Lindkvista, Ole Lindkvists no Kuldīgas, Elīna Māliņa no Kokneses un Ilze Laizāne no Rīgas.

Izstādes scenogrāfi Kristians Brekte un Artūrs Virtmanis aicināja katru no izstādes “Hanzas jaunais zelts” māksliniekiem atvest uz Rīgu arī kādu nozīmīgu artefaktu, kas viņuprāt atspoguļo savu pārstāvēto Hanzas pilsētu. Šie artefakti kopā uzsver daudzveidību un veido kopējo izstādes faktūru.

Izstāde būs publiski pieejama 19. augusta līdz 22. augustam. Izstādes atklāšana tiešsaistē notiks ceturtdien, 19. augustā, plkst. 12.00 no izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa”. Pasākums būs skatāms tiešsaitē.

41. Starptautiskās Hanzas dienas Rīgā rīko Rīgas dome sadarbībā ar Hanzas savienības pilsētām.

Apmeklējot izstādi, ir jālieto mutes un deguna aizsegs un jāietur divu metru distance (izņemot personām, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti