«Rīgas mākslas telpā» atkal skatāma Kristīnes Kutepovas personālizstāde «Redzējumi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Rīgas mākslas telpā” atkal skatāma Kristīnes Kutepovas gleznu sērijas vienotā personālizstādē “Redzējumi”, medijus informē “Rīgas mākslas telpas” pārstāvji. Izstāde Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” pavasara balsojumā nominēta kategorijā “Vizuālā māksla”.

Jaunās gleznotājas Kristīnes Kutepovas personālizstāde veido priekšstatu par mākslinieces individuāli saredzētām ainām un pieredzētiem notikumiem, kur vienādi liela vērība ir pievērsta kā ikdienišķas dzīves smalkumiem, tā garīgiem meklējumiem Austrumu filosofijā. Kristīnes Kutepovas glezniecības satura mērogs ir plašs – tajā ietilpst gan Carnikavas piemales zāles stiebru sērija, gan sadzīviskas ģimenes ainas ar aizmigušajiem. Gandrīz viss var pārvērsties abstraktās mākoņu gubās un dekoratīvās kalnu virsotnēs no piedzīvotā ceļojuma uz Indiju.

Izstādes rīkotāji atzīmē, ka gleznotājas rokrakstā visbūtiskākā ir krāsa, forma un faktūra. Krāsu laukumi, to kontrasti visbiežāk kārtoti impulsīvi, brīvi un aizrautīgi, izmantojot kā miniatūrus audeklus, tā arī lielus formātus, tādējādi tie var būt izstrādāti smalkām otu līnijām un vienlaikus – slotas vēzieniem, pēdām, krāsu lējumiem. Mākslinieces skatījums par dažādajām tēmām variē no abstraktām līdz popārtiskām vīzijām, kur pat saruna par smagāko notikumu var izvērsties par rotaļu.

Izstāde “Rīgas mākslas telpā” būs apskatāma līdz 12. jūlijam.

Izstādes kuratore: Luīze Lismane.

Par mākslinieci

Kristīne Kutepova (1982) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības bakalaura (2017) un maģistra studiju programmas (2019). Saņēmusi “SEB stipendiju glezniecībā” 2017. gadā un mecenātes Ināras Teterevas stipendiju mākslā 2015. gadā. Kopš 2014. gada piedalījusies dažādās grupas izstādēs, tostarp starptautiskā projektos Itālijā un Vācijā. Šī ir līdz šim pirmā tik vērienīga apjoma Kristīnes Kutepovas personālizstāde.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti