Rīgas Krievu teātrī būs skatāmi mākslinieka Salvadora Dalī darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 9.jūlijā vai 10.jūlijā tiks atvērta mākslinieka Salvadora Dalī darbu izstāde.

Izstādē pirmo reizi Rīgā būs apskatāmi Dalī zīmējumi un citi viņa veidoti un apgleznoti priekšmeti no privātkolekcijām. Izstāde pirms tam bijusi redzama arī Pērnavā, Daugavpilī, Viļņā, Klaipēdā, Brno un Liepājā.

SIA "Art Expo" pārstāvis Aleksandrs Kesauri preses konferencē pastāstīja, ka uzņēmums plāno veidot mākslas centru, kurā varētu izstādīt Dalī un citu nozīmīgu 20.gadsimta mākslinieku darbus. Mākslas centrā varētu arī notikt meistarklases mākslas studentiem.

Kesauri uzsvēra, ka Rīgā redz potenciālu šādam centram, jo ir publikas interese par Eiropas mākslu. Centrā varētu izstādīt arī tādu mākslinieku kā Marka Šagāla, Anrī Matisa un citu darbus. Kesauri pauda cerību, ka Rīga tādējādi varētu ieņemt vietu mākslas pasaulē Eiropas līmenī. Viņaprāt, Rīgā ir tas Eiropas gars, kas valdīja 20.gadsimta 30.gadu Parīzē.

Šāda mākslas centra finansēšana pašlaik ir uzņēmuma SIA "Art Expo" ziņā, kurš meklē sadarbības partnerus. Kesauri pastāstīja, ka sarunas notiek ar Rīgas domi, kā arī baznīcām, jo mākslinieku darbi bieži skar reliģiskas tēmas. Jau neilgi pēc izstādes atklāšanas Rīgas Krievu teātrī tiks meklēta ēka mākslas centram, kā arī izstrādāts finanšu plāns tā izveidei.

Uzņēmuma "Art Expo" valdes loceklis Normunds Kārkls pastāstīja, ka mākslas centra veidošana pašlaik vēl ir tikai idejas līmenī. To iecerējuši veidot uzņēmuma darbinieki Aleksandrs un Vasīlijs Kesauri, kuri organizējuši arī Dalī darbu izstādes.

Izstāde Rīgas Krievu teātra foajē būs apskatāma līdz 22.septembrim.

SIA "Art Expo" ir Liepājā reģistrēts uzņēmums, kura pamatkapitāls ir trīs eiro. Uzņēmums dibināts pagājušā gada oktobrī un pieder Kārklam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti