«Rīgas Biržai» - Eiropas Muzeju speciālbalva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Muzeju asamblejas laikā Tongerenes muzejā Beļģijā atzinību saņēmis muzejs "Rīgas Birža".

„Ļoti skaista ir motivācija, par ko mums šī balva ir pasniegta – mēs esam kreatīvākais muzejs ar neaizmirstamāko atmosfēru, kurš īpaši veiksmīgi ir spējis piemērot finanšu elitei celtu namu muzeja vajadzībām. Tas ir daudzu gadu darbs, kas darīts ar mīlestību, visa kolektīva darbs. Protams, Liesma Markova, arhitekta, kura daudzus savas dzīves gadus šajā namā ielikusi, „Re&Re” kolektīvs, muzeja kolektīvs. Daļa atzinības ir par namu, otra par kreatīvo darbu, par atmosfēru, ko rada muzeja kolektīvs – visi šobrīd ir darbā Muzeja naktī – sveiciens visiem! Tas ir visu kopā nopelnīts!” priecājas muzeja vadītāja Daiga Upeniece.

Eiropas Muzeju gada balva tiek pasniegta gan lieliem, gan maziem muzejiem – galvenais vērtēšanas uzsvars ir uz neatkārtojamu kvalitāti un pieejamību sabiedrībai. Katru gadu tiek pasniegta gan galvenā gada balva, gan veicināšanas balvas – par īpašu interpretāciju, darbu ar kopienām, brīvprātīgo iesaistīšanu, tolerances un cilvēktiesību jautājumu akcentēšanu.

Mākslas muzejs "Rīgas Birža" iekļuva atlases trešajā kārtā, kur sacentās ar 28 citiem muzejiem. Konkursam tika pieteikti kopumā 44 jaunatklātie Eiropas muzeji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti