Kultūras ziņas

Apritējis gads kopš LNO vada Z. Liepiņš

Kultūras ziņas

Nacionālie partizāni filmā "Segvārdā Vientulis"

Rīgā ievērojamais beļģu grāmatu ilustrators

Rīgā viesojas ievērojamais beļģu grāmatu ilustrators Karls Knēts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viņa ilustrētās grāmatas Eiropā saņēmušas vairākas prestižas starptautiskas balvas, viņš bija viens no pieciem Kristiana Andersena balvas finālistiem, Beļģijas izvirzītais nominants Astridas Lindgrēnes piemiņas balvai. Bērnu grāmatu ilustrators Karls Knēts no Beļģijas viesojas Rīgā.

Beļģijas dienas Rīgā norisinās otro gadu, piedāvājot iepazīt mazu daļu no tā, ko paši beļģi uzskata par aktuālāko beļģu kultūrā un zinātnē. Rīgā ieradies arī slavenais Karls Knēts, kurš trešdien viesojās Latvijas Mākslas (LMA) akadēmijā, piedāvājot studentiem meistardarbnīcu par sava darba metodēm.

Mākslinieks atklāj, ka viņam kā grāmatu ilustratoram lielāko vizuālo piepildījumu un izpausmi dod nerakstītie vārdi, tādā veidā ļaujot savai fantāzijai neierobežotu vaļu.

Mākslinieks pirms lekcijas steidzas rādīt viņa pirmo ilustrēto, latviešu valodā tulkoto Karla Noraka grāmatu "Ai briesmoni, neapēd mani!".

"Laikam mans prāts strādā citādāk nekā citiem. Es vairāk atceros brīžus, kurus esmu redzējis. Ja jūs man vaicāsiet, ko es darīju vakar, tad man vajadzēs 20 minūtes, lai atcerētos. Ja jūs man vaicāsiet, ko es redzēju vakar, to es jums pateikšu uzreiz," teic Karls Knēts.

LMA grafikas nodaļa pirms gada uzsāka bērnu grāmatu ilustrāciju pedagoģiju, tāpēc akadēmijas lektors Juris Petraškēvičs uzsver, ka Latvijā bērnu grāmatu ilustrācija ir vērtējama nozīmīgā profesionālā līmenī.

"Pienesums, ko Karls Knēts ar savu profesionālo pieredzi, ar savu īpatnējo stilu, ar savu tēlu raksturīgo atpazīstamību, viņš varētu daudz dot jauniešiem. Tādā drosmē un izpratnē, par to, kā strādāt ar bērnu grāmatām," norāda LMA profesors Juris Petraškevičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti