Rīgā Svētā Pētera baznīcā atklās tekstilmākslas izstādi «Kultūras pavedieni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trešdien Rīgas Svētā Pētera baznīcā atklās gadskārtējo tekstilmākslas izstādi, kam šoreiz dots nosaukums „Kultūras pavedieni”.

Izstādē eksponēti dažādu paaudžu mākslinieku darbi, sniedzot priekšstatu par tekstilmākslas attīstības tendencēm un virzību Latvijā.

Tekstilmākslas profesore un izstādes kuratore Aija Baumane mākslinieku veikumu raksturo kā interesantu un daudzveidīgu, jaunie mākslinieki nāk ar saviem meklējumiem, un arī pieredzējušo mākslinieku darbi ir ļoti interesanti.

Izstādē eksponēti vairāku paaudžu mākslinieku darbi, sniedzot priekšstatu par tekstilmākslas attīstības tendencēm un virzību Latvijā. Aplūkojams pasaules telpas redzējums, kas balstās katra mākslinieka individuālā skatījumā un atklāsmēs. Izstādē piedalās mākslinieki, kas sabiedrībā ir pazīstami ar saviem radošajiem sasniegumiem - Edīte Pauls-Vīgnere, Daina Dagnija, Irisa Blumate, Ruta Bogustova, Skaidrīte Leimane, Baiba Osīte, Baiba Rītere, Rolands Krutovs, Mārīte Leimane, Ingrīda Sūna un citi, kā arī jaunie tekstilmākslinieki - Dace Puga, Sabīne Vīksne, Kristīne Sīle un Jolanta Šalvīte, informēja izstādes rīkotāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti