Rīgā sākas virtuālais laikmetīgās mākslas minifestivāls «Survival Dick»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 23. maijā, sākas 1. starptautiskais laikmetīgās mākslas minifestivāls “Survival Dick”, kas šogad pievēršas #DickPic fenomenoloģijai jeb vīriešu dzimumorgānu fotogrāfiju izpētei virtuālajā vidē, informēja festivāla rīkotāji.

Nejauši vai neapdomīgi nosūtītas kaila ķermeņa fotogrāfijas var pārvērst visu dzīvi kājām gaisā, tomēr internets ir pilns ar kailu vīriešu dzimumorgāniem. Vai šīs izpausmes mērķis ir provokācija, izrādīšanās vai atzīšanās – šādus jautājumus uzdod pašmāju #DickPic pētnieki.

Šogad par festivāla goda kuratoru nominēts indiešu mākslas pētnieks Sumešs Šarma, kura personiskā pieredze ar #DickPic un atvadīšanās no “Survival Kit” festivāla kuratora amata devusi iedvesmu jaunām radošām izpausmēm un #DickPic gadījumu Latvijā padziļinātai izpētei.

Festivāla ietvaros tiks atklāti pieredzes stāsti par to kā #DickPic izmainījis cilvēku dzīves. Katrs festivāla programmai atlasītais stāsts aktualizē #MeToo laikmetā nepieminētus jautājumus. Stāstiem sekot līdzi iespējams “Youtube” kanālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti