Rīgā notiks zviedru mākslinieces performances meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Gatavojoties otrajam starptautiskajam Rīgas Performances festivālam “Starptelpa”, Latvijas Performances mākslas centrs turpina iepazīstināt ar ārzemju performances māksliniekiem. 18. un 19. maijā Rīgā, “Mā Telpā” Miera ielā 15 notiks zviedru performances mākslinieces Ami Skånberg Dahlstedt “Artist Talk” jeb “Saruna ar mākslinieci”, performances meistarklases un Performanču vakars “Mēs esam nemirstīgi”.

Ami ir zviedru performances māksliniece, horeogrāfe, režisore un rakstniece. Viņa pasniedz dejas teoriju Mūzikas un drāmas akadēmijā, Gēteborgas Universitātē.  Kopš 2014. gada Ami praktizē japāņu deju “suriashi”, kuras pamatā ir īpašs, slīdošs deju solis, taču tās filosofija ir balstīta uz ķermeņa un prāta vienotību.

18. maijā notiks mākslinieces “Artist Talk”. Ami stāstīs par savu radošo darbību un pieredzi, praktizējot tradicionālo japāņu deju kopš 2000. gada. Ami raksta arī doktora disertāciju par “suriashi” kā provokatīvu praksi urbānā vidē.

Tāpat notiks mākslinieces vadīta meistarklase. Ami piedāvās meistarklasi, kurā uzmanība tiks vērsta uz to, kā mēs varam strādāt ar neredzamības un neeksistējošu telpu koncepciju. Māksliniece aicinās meistarklases dalībniekus reflektēt par mūsu senčiem un to nozīmīgumu mūsu dzīvē. 

Savukārt 19. maijā notiks Performanču vakars “Mēs esam nemirstīgi”, kurā skatītājiem būs iespēja redzēt Ami performanci “Femme Immortal” jeb “Nemirstīgā sieviete”. Pēc tam sekos meistarklases dalībnieku performances.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti