Rīgā durvis vērs atvērtā stikla mākslas studija-darbnīca «Glass Point»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

26.oktobrī Grīziņkalnā durvis vērs atvērtā stikla mākslas studija-darbnīca “Glass Point”, kurā visi interesenti varēs klātienē vērot smalko stikla mākslinieku darbu un iegādāties Latvijā un kaimiņvalstīs radītus stikla mākslas priekšmetus. Pasaulē atvērtās darbnīcas ir ļoti populāras, un “Glass Point” būs pirmā šāda veida mākslas studija-darbnīca Latvijā.

Studijas veidotājas

Anna Varnase – stikla māksliniece, 2017.gadā absolvējusi LMA Stikla māksla nodaļu, kvalifikācija - humanitāro zinātņu maģistra grāds mākslās. Kopš 2014.gada piedalās starptautiskās mākslas izstādēs, simpozijos un biennālēs. 2017.gadā ieguva Luksemburgas starptautiskās mākslas asociācijas balvu par darbu "Ģimene".

Baiba Dzenīte – stikla māksliniece, LMA Stikla māksla nodaļas absolvente, zīmola «Baiba Glass» radītāja. Regulāri piedalās starptautiskās izstādēs un konkursos. Viesojusies rūpnīcās Čehijā un praktizējusies «Glass Remis» studijā Lietuvā.

Ieva Zemīte – LKA, LU Studentu biznesa inkubators. Sadarbība ar māksliniecēm tika uzsākta pēc iepazīšanās LMA un LKA kopīgi organizētā studiju kursā “Radošās uzņēmējdarbības laboratorija”. Pieredze uzņēmējdarbībā un mārketingā.

Darbnīcu izveidojušas Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Stikla mākslas nodaļas absolventes Anna Varnase un Baiba Dzenīte. Jaunās mākslinieces jau guvušas panākumus starptautiskajās stikla mākslas izstādēs, simpozijos un biennālēs, un 2017. gadā nominētas prestižajai „Stanislav Linebsky Award” balvai. Darbi vēl aplūkojami Laikmetīgās mākslas centrā "DOX", Prāgā līdz 20. novembrim.

Jaunajā studijā-darbnīcā strādās gan pašas izveidotājas, gan viesmākslinieki no dažādām valstīm, radot funkcionālus un dizaina stikla izstrādājumus – traukus, interjera priekšmetus, gaismas ķermeņus un dekorus, ko apmeklētāji varēs iegādāties turpat studijas veikalā. Klienti, kuri vēlas savos pasūtījumos individuālu pieeju, nestandarta risinājumus un jaunākās dizaina tendences, aicināti sadarboties. Studijas izveidotājas aicina arī citus jaunos māksliniekus un studentus nomāt studijas-darbnīcas tehnisko aprīkojumu savu studiju un mākslas darbu radīšanai.

Stikla mākslas studija-darbnīca “Glass Point” aicina ciemos visus, kam interesē stikla mākslas daudzveidība un tās radīšanas tehniskā puse. “Glass Point” studijas-darbnīcas atklāšanas dienās Grīziņkalnā, Pērnavas ielā 33, rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja ne vien vērot, bet arī līdzdarboties stikla mākslas darbu radīšanā, izgatavojot rotas un dekorus Rīgas domes atbalstītajās meistarklasēs. Dalība bez maksas. Ikviens interesents aicināts pievienoties 26. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 19.00 un 28. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 16.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti