Rīgā būs skatāma lietuviešu mākslinieka Seselska grafikas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

7. jūlijā plkst. 18 Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums” Jaunielā 29a, Vecrīgā tiks atklāta Lietuvas mākslinieka Andra Seselska grafiku izstāde “Breaking out” (izlaušanās). Izstādes atklāšanas pasākumā - tikšanās un sarunas ar pašu mākslinieku.

Mākslinieks Andris Seselsks dzimis un uzaudzis Lietuvas teiksmainajā piejūras pilsētā Kretingā, studējis Šauļu Universitātē, dzīvo un strādā Kelmē.

Par ilustrācijām grāmatai „Viļņas pilsētas leģendas” ieguvis Lietuvas Kultūras institūta (IBBY Lithuanian) galveno balvu.

Lai atvērtu durvis uz simboliem apvīto, teiksmaino tēlu pasauli, Seselskam ir vajadzīgs tikai melns zīmulis un balta papīra lapa. Viņu aizrauj un iedvesmo vēsture, leģendas, neparasti simboli, noslēpumos tīti senatnes notikumi, sapņi un vīzijas par dzīvi kādā paralēlā telpā un laikā. Viņa darbos, šķiet, katra sīkākā puteklīša dvēsele atstaro tālo zvaigžņu noslēpumaino skanējumu.

Šī gada sākumā Andris Seselsks uzņemts Lietuvas Mākslinieku savienībā un, turpinot uzsākto izstāžu ciklu sešās lielākajās Lietuvas pilsētās, mākslinieks spēris soli pāri savas dzimtenes robežām. Pirmā ārvalstu izstāde notiek Latvijā, Rīgā, Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums”.

Izstāde apskatāma no 8. jūlija līdz 30. jūlijam katru dienu no plkst. 11 līdz 17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti