Kultūras ziņas

Unikāla teātra izrādes video versija

Kultūras ziņas

Mūzikas akadēmijas izcilniekiem - apbalvojumi

Galerija "427"

Rīgā atklāta jauna mākslas galerija «427»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā durvis vērusi jauna galerija "427", kas iepazīstina sabiedrību ar mākslu pavisam oriģinālā pieejā. Izstādē ar nosaukumu "Tagad neviens vairs tā nedejo!" ir iespēja interesentiem vakariņot pie viena galda un kļūt par daļu no performances.

Jaunatklātā mākslas galerija "427" atrodas Maskavas forštatē pretī Jēzus luterāņu baznīcai. Pašlaik galerijā ir apskatāma mākslinieces Ievas Kraules izstāde "Tagad neviens vairs tā nedejo!", kurā apmeklētāji ir aicināti  ierasties uz vakariņām, apskatīties darbus, savstarpēji socializēties, tādējādi kļūstot par daļu no performances.

Izstādes pamatā ir mākslinieces video darbs, kurā atainota saruna ar iztēlotu draugu Severīnu, kurš pats vakariņās diemžēl nevar būt klāt, tomēr viņa klātbūtne pie galda ir nojaušama.

Video darba pamatā ir dialogi, kuros ir sarunas, kuras esmu risinājusi pati ar sevi, kuras esmu ilgākā laika periodā pierakstījusi. Mana otra puse, ar ko es sarunājos, ir ieguvis kaut kādus vaibstus un materializējies," skaidro māksliniece Ieva Kraule.

Uz katra šķīvja ir neliels rēbuss - daļa no vakara izklaides, atsaucoties uz agrāko laiku smalko aprindu vakariņām, pēc kurām viesi mēdza minēt mīklas.

"Daļa no izstādes ir fakts, ka cilvēki, kuri apsēžas pie viena galda, iespējams, savstarpēji nav pazīstami, iespējams, tas pārvēršas kaut kādās saviesīgās sarunās, varbūt klusumā, katrā ziņā tās vakariņas ir sociāla situācija," saka izstādes kurators, mākslinieks Kaspars Groševs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti