Kultūras ziņas

Režisorei Verai Baļunai - 110

Kultūras ziņas

"Oda priekam" A. Stepanjana gleznās

Bezkaunīgi izaicinošas rotas galerijā "Putti"

Rīgā atklās holandiešu rotu dizainera Teda Notena personālizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mākslas galerijā "Putti" Rīgā no 19.septembra līdz 11.oktobrim būs skatāma holandiešu rotu dizainera Teda Notena personālizstāde - 25 gadu darbu retrospekcija "Zelts, sviedri un pērles".

Holandiešu rotu dizainers Teds Notens (1956) savu karjeru sāka 20.gadsimta 90.gadu sākumā kā solo mākslinieks. Kopš 2005.gada viņš ir atpazīstams ar zīmolu "Atelier Ted Noten". Viņa darbu spektrā ietilpst ar rokām darinātas rotas un tēlniecības objekti - no rotu dizaina līdz instalācijām, video, muzeju un sabiedrisko telpu projektiem.

Izstādi Rīgā papildina interaktīva, provokatīva instalācija "Gribi samainīt savu gredzenu" ar 500 "Miss Piggy" gredzeniem, izstādītiem uz telpas sienas šaujamieroča formā. Izstādes apmeklētāji var iegūt gredzenu, ko radījis Teds Notens, vietā noliekot savu līdzpaņemto gredzenu. Svarīga nav tā vērtība, bet jauno un veco stāstu apmaiņa. Visi stāsti kopā pakāpeniski aizpildīs šaujamieroča kontūru.

Izstādē tiks demonstrēta arī dokumentālā filma "Teds Notens: Zelts, sviedri un pērles" ("Ted Noten: Gold, Sweat & Pearls").

"Es veidoju rotas, kas var aizņemt kādu laiku, lai pie tām pierastu. Kad jūs valkājat tās, jūs esat savā ziņā neaizsargāti, jo rotas sniedz spilgtu ziņojumu ārpasaulei. Es runāju caur savām rotām un objektiem. Es runāju par rotām kā parādību, par nozari vai, tāpat kā jebkurš mākslinieks, par cilvēci," teic Teds Notens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti