Rīgā atklās ar papildinātās realitātes mobilo aplikāciju SAN veidotus un redzamus debesskrāpjus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Arhitektu savienības namā 7. decembrī plkst. 19.00 visi interesenti aicināti atklāt SAN ofisu debesskrāpjus Dubajā, Šanhajā, Ņujorkā, kuri veidoti un redzami ar papildinātās realitātes mobilo aplikāciju SAN. Debesskrāpjus veidojis mākslinieks Gints Gabrāns.

Tas iezīmē arī aplikācijas SAN jaunu sākumu, kurai veikta atjaunotne. Visi iepriekšējie SAN mākslas objekti, kuri bija izvietoti visā pasaulē, ir izdzēsti un pārnesti digitālā astrālā, informēja mākslinieka pārstāvji.

Aplikācija SAN tika radīta, izmantojot pilnīgi jaunu un pasaulē unikālu risinājumu, kas ļauj veidot GPS bāzētas lielizmēra  virtuālas struktūras, kas redzamas viedierīcē kā papildinātās realitātes 3D objekti. Tie ir aplūkojami reālajā telpā no dažādiem skatpunktiem, un caur tiem var pārvietoties. Virtuālajiem objektiem ir patstāvīga GPS lokācija telpā bez optiskas piesaistes marķieriem vai plaknēm, kā tas ir citās papildinātās realitātes aplikācijās.

18. novembrī ar projektu “Transrealitātes Zirgu iela” tika atklāta pirmā SAN ofisa ēka Rīgā, kas ir 25 km augsta un patlaban aplūkojama 50 km rādiusā no Zirgu ielas.

Aplikācija SAN ir lejuplādējama vietnē   (Appstore, GooglePlay). Pasākuma norise no plkst. 19.00 līdz 22.00. Latvijas Arhitektu savienības nams atrodas Torņu ielā 11. Aicināti visi interesenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti