Rīgā ar meistarklasēm viesojas amerikāņu stikla māksliniece Greisija Neša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ Rīgā ar meistarklasēm viesojas amerikāņu multimediju un stikla māksliniece Greisija Neša. Savos darbos viņa pēta stikla dažādību un apvieno to ar citiem materiāliem. Tieši tādēļ darbi sanāk daudzpusīgi, dinamiski un dažreiz arī izmantojami mākslinieces performancēs. 

Ņujorkas māksliniece Greisija Neša stiklu izmanto kā eksperimentu jaunu tehnisko paņēmienu un formu meklējumos. Viņas darbi pārsvarā ir abstrakti un arī interaktīvi. Kā, piemēram,  performancē ar stikla segu. Tādā veidā darbi iegūst arī konceptuālu nozīmi.  

“Pašlaik es strādāju pie darbiem, kuros apvienots stikls un silikons. Mani interesē stikla tekstils, elastīgs stikls. Īstenībā stikls ir lielisks materiāls, lai radītu dažādu mediju struktūras. Piemēram, ar koku vai keramiku,” atklāj māksliniece. 

Tā kā meistardarbnīca ilgst vien nedēļu, tajā fokusējas uz mazākām, intīmām struktūrām. “Manu darbu formas parasti ir tādas, kuras ir ērti paņemt rokās,” stāsta Neša.

Mākslinieces minētā nedēļa ir meistarklašu laiks studijā “Glass Point” Rīgā, kur mūsu mākslinieki apgūst viņas izmantoto tehniku. Pagaidām darbi ir sākuma stadijā. Vispirms top makets. Pēc tam stikla skelets, kurš tiks apaudzēts ar kompozītmateriālu detaļām. 

Nākamais stikla meistarklašu kurss gaidāms vasaras izskaņā. Bet Greisijas Nešas vadībā tapušie darbi būs skatāmi tā sauktajā “PopUp” jeb vienas dienas izstādē šo sestdien turpat galerijā “Glass Point”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti