Rēzeknē skatāma šveicieša Vincenta Flikigera zīmējumu izstāde «Latgale laika ritā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 6.janvāra līdz 6.februārim Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē apskatāma Šveices mūziķa un mākslinieka Vincenta Flikigera zīmējumu izstāde „Latgale laika ritā”. Līdz šim Vincents Rēzeknē iepazīts kā mūziķis Baroka mūzikas dienās, bet šoreiz piedāvā savu skatījumu uz Latgali caur zīmējumiem.

Tikšanās ar autoru Latgales Kultūrvēstures muzejā 22.janvārī plkst. 15, kad varēs izbaudīt gan Vincenta Flikigera stāstījumu par izstādi, gan muzicēšanu kopā ar Ilzi Gruduli.

Izstādē apskatāmi 23 melnbalti zīmējumi (Ķīnas tuša, 30x40 cm) ar komentāriem latviski un latgaliski, kur atklājas mākslinieka skatījums uz divu nedēļu laikā pamanītajām ikdienas niansēm Latgalē. Zīmējumos atainoti Latgales lauku priekšmeti un ēkas, ar apbrīnu novērtējot neparasto ikdienišķajā un Latvijas laukos klātesošo tradicionālās kultūras mantojumu.

Autora senlolotā ideja par izstādi īstenojusies pagājušajā vasarā un 2015.gadā tā eksponēta jau Raiņa mājā Berķenelē, Līvānos un Preiļos.

Uzturoties Latvijā, Vincents Flikigers kopā ar Ilzi Gruduli sniegs vairākus kamermūzikas koncertus, tostarp, 22.janvārī muzicēs Latgales Kultūrvēstures muzejā, 23.janvārī Rēzeknes novada Lūznavas muižā koncertā skanēs baroka laika mūzika no Itālijas, Francijas un Vācijas, savukārt 24.janvārī mākslinieki koncertēs Stirnienes baznīcā, kur svinīgā dievkalpojumā jubilāra diriģenta Jāņa Gruduļa vadībā skanēs Šarla Guno „Messe Breve No.5 Aux Séminaires” vīru korim un ērģelēm.

Mūziķis un mākslinieks Vincents Flikigers (Flückiger) dzimis 1975.gadā Frīburgā, Šveicē. Nu jau vairāk kā desmit gadus regulāri apmeklē Latviju, sevišķi Latgali. Plašāka publika Vincentu Flikigeru iepazina Baroka mūzikas dienās Rēzeknē un joprojām ik gadu izbauda viņa muzikālo sniegumu. Precējies ar latvieti Ilzi Gruduli un tekoši runā latviski. Paralēli profesionālai koncertdarbībai viņš regulāri piedalās vispasaules zīmētāju apvienības „Urban Sketchers” aktivitātēs un 2015.gadā Ņujorkā izdota Vincenta pirmā zīmējumu grāmata „Inside Salmeck”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti