Rēzeknē sācies XI mākslinieku plenērs «Domas lidojums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 22. līdz 28. maijam Rēzeknē notiek XI starptautiskais mākslinieku plenērs “Domas lidojums 2017”. Pilsētā  pulcējušies 27 mākslinieki no dažādām pilsētām un novadiem. Šī gada plenēra moto “Ceļā uz Latvijas simtgadi” aicina māksliniekus meklēt mūsdienu Rēzeknē vēsturisko notikumu atspulgu.

Plenērā “Domas lidojums 2017” piedalās astoņi mākslinieki no Rēzeknes un novada, četri mākslinieki no Preiļiem un novada, pieci mākslinieki no Rīgas, pa vienam no Krustpils novada, Madonas novada un Jūrmalas, un septiņi mākslinieki no Pleskavas (Krievija).

Katru gadu plenēram izvirzām moto, rosinot māksliniekus iedziļināties arī mūsu pilsētas vēstures līkločos. Šīgada plenēra moto “Ceļā uz Latvijas simtgadi” ir kā aicinājums māksliniekiem, sagaidot Latvijas valsts simtgadi 2018.gadā,  izstāstīt savu Latvijas stāstu par satikšanos. Tā kā šogad svinam simtgadi pirmajam Latgales kongresam, kas notika Rēzeknē 1917. gada aprīlī un kurā pieņemts vēsturiskais lēmums par Latgales, Kurzemes un Vidzemes apvienošanos, tad mākslinieki kļūst par Latvijas simtgades svētku līdzveidotājiem, atspoguļojot mākslas darbos mūsdienu Rēzekni, kurā pirms 100 gadiem sākās Latvijas valsts tapšanas stāsts.

Plenēra laikā tapušās gleznas varēs apskatīt mākslas un mūzikas festivāla “Seven Hills” ietvaros sestdien, 27. maijā, no plkst. 18.00 skvērā pie upes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti