Rēzeknē ar izstādi svin Antona Ušpeļa 70. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar keramikas izstādi “…nu mans kamols ir gadiem biezs” Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē tiks svinēta Antona Ušpeļa 70.jubileja. Izstādē ar gleznām un keramikas darbiem piedalās arī Aivars, Vēsma un Jumis Ušpeļi.

Izstāde tiks atklāta 22.augustā plkst. 15 un būs skatāma līdz 6.septembrim.

Antons Ušpelis šobrīd ir pieredzes bagātākais un vecākais slavenās Ušpeļu dzimtas un Silajāņu keramikas tradīcijas pārstāvis. Viņa darbi atklāj mākslinieka personību, pasaules izjūtu un attieksmi pret tautas mākslas mantojumu. Antons Ušpelis pazīstams kā vāžu un svečturu meistars.

Pēdējo desmitgadi Antons Ušpelis veltījis Latgales keramikas vecmeistaru piemiņas iemūžināšanai māla ciļņu portretos.

Antons Ušpelis izstādēs piedalās kopš 1964.gada, un to skaits sniedzas pāri simtam. 1968.gadā keramiķim piešķirta Tautas daiļamata meistara kvalifikācija, 1972.gadā – uzņemts Latvijas Mākslinieku savienībā.

Antona Ušpeļa dēla Aivara ģimene, strādājot ar mālu, turpina seno dzimtas tradīciju. Aivars un Vēsma Ušpeļi ar zīmolu „Malny vylki” darina reducētās keramikas traukus un citus sadzīvē noderīgus priekšmetus. Arī viņu dēls Jumis ir iemēģinājis roku māla darbos un ar savu veikumu kuplina vectēva jubilejas izstādi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti