Reklāmu ekrānos Rīgā būs skatāma mākslinieka Māra Subača izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 21. decembra līdz 24. decembrim Rīgā noritēs mākslinieka Māra Subača mobilā izstāde “Laika ģeometrija”, kas eksponēsies spilgtajos interaktīvajos ekrānos, kur ierasts skatīt dažādas reklāmas, informēja organizatori.

Izstādi varēs aplūkot ekrānos Kalnciema ielā 17A, Marijas ielā 2, Pērnavas ielā 11, Brīvības ielā 152, Valdemāra ielā 51, kā arī tā būs apskatāma mākslinieka Māra Subača “Facebook” un “Instagram” profilos bez laika ierobežojuma.

Mobilā izstāde “Laika ģeometrija” gan nopietnā, gan rotaļīgā veidā rosinās ielūkoties ielu ekrānos, apstāties un padomāt. Vizuāli tīrs, grafisks atainojums mīsies ar cilvēku fotogrāfijām, kurās viņi būs redzami ar Māra Subača grafiku apdrukātos mutes un deguna aizsegos.

“Es nezinu, kas ir radījis bacili, kas visus baida, bet pašizolācijā savā dzīvoklī var domāt par kaut ko iekšēju un visi trolejbusā ar maskām var kaut ko perināt. Iekšēji varbūt šajā laikā nenotiek notikumi, bet rodas dogma prātā. Tas viss, kas radies laikmetā, kurā dzīvoja gan Gorbačovs, gan Haritonovs, beigās novienkāršosies par domu un savādāki cilvēki skatīsies uz jūras bezgalību, kas nav mainījusies,” šo laiku komentēja Māris Subačs.

Projekta producente, biedrības “Kultūras perons” vadītāja Lienīte Vēvere savukārt atzīmēja: “Māra Subača it kā vienkāršos domu graudus spēj izlasīt ikviens, tomēr vēlāk atklājas, ka šajos teikumos atrodami vēl kādi noslēpumi un pasaules uztveres dziļumi. Viņa domas trajektorija trāpa pat tiem, kuri varbūt iepriekš nav aizdomājušies par mūžības lietām. Tieši šobrīd ir svarīgi turēties pie garīgām vērtībām, uz ko arī vēlējāmies vērst sabiedrības uzmanību.”

Par mākslinieku

Māris Subačs beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu (1982–1988). Veidojis krāsainus linogriezumus, sietspiedes, akvareļus, tušas zīmējumus, plakātus, pastkartes, kolāžas, grāmatu grafiku, apgleznojis porcelānu, veidojis objektus, sienas gleznojumus, piedalījies performancēs un mākslas akcijās. No 1986. līdz 2014. gadam Māris Subačs piedalījies ap 120 grupu izstādēs un sarīkojis ap 50 personālizstādes. Laikposmā no 1997. līdz 2008. gadam kopā ar mācītāju Juri Rubeni uzrakstītas un ilustrētas 16 grāmatas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti