Regates atblāzma - izstādē «Mans buriniek…»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Regates "The Tall Ships Races" skatītājos bija arī daudz mākslinieku, un plenēra laikā tapušas gleznas, kas līdz 30. augustam būs skatāmas galerijā “Jēkabs” kopizstādē “Mans buriniek...”.

No 25. līdz 28. jūlijam četru dienu garumā plenērs pulcēja māksliniekus no visas Latvijas. Plenēra mērķis bija iemūžināt galvaspilsētas ainavai neikdienišķo rosību Rīgas ostā ar „The Tall Ships Races” dalībnieku buru kuģiem. Tā bija radošām inspirācijām pateicīga vide, vienlaicīgi aktualizējot ainavas glezniecības tradīciju.

Plenēra dalībnieki, mākslinieces Alises Mediņas un kuratores Diānas Kalvānes mudināti, pameta savas ērtās, klusās darbnīcas un iejuka pūlī ar molbertiem un audekliem. Gleznošana plenērā dod iespēju īpaši pietuvoties dabas reālijām, tomēr tajā pašā laikā tas ir liels izaicinājums, jo mākslinieks nav pasargāts no laika apstākļu diktētajiem noteikumiem un neparedzamiem pavērsieniem. Pašiem dalībniekiem plenērs bija lieliska iespēja satikties radošā kontekstā ar citiem māksliniekiem, apmainīties ar pieredzi un idejām, kā arī galvenais - radīt kopīgu izstādi plenēra noslēgumā.

Lai arī tematikā vienoti, izstādē aplūkojamie darbi pārsteidz ar savu radošo daudzveidību, kas izpaužas atšķirīgos mākslinieku rokrakstos, motīvos un izmantotās tehnikās. Izstādē “Mans buriniek…” ar saviem darbiem piedalās vairāk nekā 30 autori, tai skaitā Alise Mediņa, Anna Laicāne, Ilze Markeviča-Caruka, Elizabete Melbārzde, Ilze Preisa, Sarmīte Caune, Ingūna Krolle, Lāsma Pujāte, Andrejs Ģērmanis un daudzi citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti