Kultūras ziņas

Mārai Zālītei autobiogrāfisks romāns "Pieci pirksti"

Kultūras ziņas

Dailes teātris gatavojas Vecgada koncertam kūrmājā

Rakstniecības un mūzikas muzejs gatavojas rekonstrukcijai

Rakstniecības un mūzikas muzejs gatavojas rekonstrukcijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Piektdien un sestdien Rakstniecības un mūzikas muzejs Rīgā saviem apmeklētājiem dāvinās bezmaksas ieeju visās muzeja izstādēs. Tās būs pēdējās dienas, kad iespējams apskatīties izstādi „Sadzejotā valsts", kas veltīta Latvijas 95 gadu jubilejai, kā arī muzeja pastāvīgo ekspozīciju.

Ēkas rekonstrukcijas dēļ muzejs nākamā gada pavasarī pārcelsies uz pagaidu telpām Tērbatas ielā, kur atradīsies muzeja administrācija un glabāsies krājums. Jauno ekspozīciju plānots atklāt 2016. gadā.

Sākot ar janvāri, Rakstniecības un mūzikas muzejs savu darbību turpinās ar ceļojošajām izstādēm, tāpēc muzeja vadība jau tagad aicina visas Latvijas skolas, bibliotēkas un kultūras namus pieteikties izstāžu un nodarbību uzņemšanai savās telpās. Muzeja rekonstrukcijas izmaksas papildus valdības piešķirtajiem līdzekļiem sedz Norvēģijas finansu piešķīrums.

Rakstniecības un mūzikas muzeja vadītāja Ilze Knoka atzīst: "Mēs esam maza, lepna, bet ne ļoti bagāta valsts, tāpēc mēs labprāt izmantojam iespējas sadarboties, jo projekta ietvaros notiek arī sadarbība ar Norvēģijas muzejiem, lai iegūtu ne tikai naudu, bet, iespējams, arī pieredzi ekspozīciju veidošanā."

Līdz ar pārkārtošanās uzsākšanu muzeja ēkā no 15. janvāra līdz 1. martam būs skatāma viesizstāde – Aijas Zariņas mākslas projekts „Sprīdītis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti