Raiņa un Aspazijas muzejā atklās izstādi «Aspazija. Vētra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

5. jūlijā plkst. 17 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jāņa Pliekšāna iela 5/7, Jūrmalā) tiks atklāta izstāde "Aspazija. Vētra", kura vēstīs par Aspazijas personības un daiļrades "vētrainajām šķautnēm", uz cilvēktiesībām orientēto ideju novitāti un šo ideju pārmantojamību un aktualitāti mūsdienās, informē Memoriālo muzeju apvienība.

Izstāde iekļausies starptautiskajā mākslas biennālē "Marīna 2019", kuras ietvaros Jūrmalas muzejos un mākslas telpās norisināsies jūras tematikai veltītas mākslas izstādes, meistarklases un nodarbības ģimenēm. 2019. gadā par biennāles vadmotīvu izvēlēta vētra.

Vētras motīvs, kas raksturo dzejnieces izpausmes dažādās dzīves jomās, izmantots par ietvaru, lai izstādē atspoguļotu Aspazijas kā literātes, sabiedriskas darbinieces un Raiņa dzīvesbiedres vētraino personību, viņas pausto ideju iespaidu uz sabiedrisko domu Aspazijas dzīves laikā un to nozīmi mūsdienās.

Izstādē eksponēti Rakstniecības un mūzikas muzeja krājuma materiāli – dzejas un lugu manuskriptu fragmenti, portreti, vēstules. Izstādi papildinās videointervijas; uz sarunu par Aspaziju, viņas literārā mantojuma recepciju aicināta Aspazijas pētniece, Aspazijas Kopoto rakstu sastādītāja, Latvijas Universitātes profesore Ausma Cimdiņa, režisore Māra Ķimele un dzejniece, feministe un režisore Inga Gaile, lai iezīmētu Aspazijas un viņas ideju nozīmi un pārmantojamību mūsdienu sabiedrībā, literatūrā un teātrī.

Izstāde ir skatāma līdz 24. augustam.

Izstāde "Aspazija. Vētra"
Izstāde "Aspazija. Vētra"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti