Raidījuma «Tīrkultūra» dzīvās skaņas instalācijas programma Cēsu Mākslas festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šī gada Cēsu Mākslas festivāla gaidītākais notikums – Latvijas radio 3 “Klasika” raidījuma “Tīrkultūra” 36 stundu dzīvās skaņas instalācija – atklāj detalizētu programmu mākslas notikumiem, kas risināsies uz betona skatuves. 

Tajā no 27. līdz 29. jūlijam uzstāsies 19  starptautiski atzīti mūziķi un mākslinieki no 10 valstīm, informē Cēsu Mākslas festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Egija Saļņikova. 


Pasākuma 36 stundu programma veidota, pieskaņojoties diennakts ritmam. Cēsīs uzstāsies bungu kulta meistars Andrea Belfi no Itālijas, eksistenciālais avangardists Džons Mauss (John Maus) no Amerikas, deviņpadsmitgadīgais Lorēns Odērs (Lauren Auder) ar romantisku popa dzeju un spa-popgrupa "Gents" no Kopenhāgenas ar mūziku salauztām sirdīm. Skaņu arhitekts Breds Nats (Brad Nath) sniegs savu pašradīto mūzikas instrumentu performanci. Naksnīgos audiovizuālos ceļojumos vedīs digitālo pasauļu sintezētāji “Visible Cloaks” un žanram nepakļaujamie “Motion Graphics” no Ņujorkas ar digitālām fantāzijām. Redzēsim arī urbāni poētiskā elektroniskās mūzikas mākslinieka “Visionist” sadarbībā ar Pedru Maija (Pedro Maia) veidotos video darbus.


Par nakts un rīta maiņām parūpēsies viens no šī brīža aizraujošākajiem dj Manfredas, elektroniskās mūzikas dj no Parīzes underground Kolins Džonko (Colin Johnco) un Sofija Iljasa (Sofia Ilyas) no ierakstu kompānijas "FLOAT" un "Soho Radio" Londonā. 


Būs arī virkne izcilu, starptautiski atzītu talantu no Latvijas – arfiste Elizabeta Lāce, noslēpumaini franciskais duets “Domenique Dumont”, komponists un ģitārists Edgars Rubenis, vizuālie mākslinieki “Mareunrol’s”, Krista un Reinis Dzudzilo un Atis Jākobsons. Tiks rādīti amerikāņu avangarda kino mākslinieka Džeimsa Beninga darbi, bet ar īpašu videoperformanci viesosies japāņu eksperimentālo filmu mākslinieks Takaši Makino (Takashi Makino).


Lai iepazītu Cēsu Mākslas festivālā gaidāmās “Tīrkultūras” instalācijas māksliniekus un jau sajustu tajā gaidāmo noskaņu, trešdien, 18. jūlijā, no plkst 20:00 kultūras bārā “Brick Bar” bijušajā tekstilrūpnīcā “Boļševička” ikviens aicināts uz pre-party. Vakara gaitā – “Tīrkultūras”  īpašā alus prezentācija sadarbībā ar Valmiermuižas alus darītavu un iespēja konkursā tikt pie ielūguma uz gaidāmo notikumu Cēsīs.


Vairāk informācijas par “Tīrkultūras” dzīvās skaņas instalāciju 27.–29. jūlijā raidījuma un Cēsu Mākslas festivāla mājaslapās

Cēsu Mākslas festivāls apgūst arvien jaunas vietas pilsētvidē, veidojot telpu laikmetīgajai mākslai un kultūras eksperimentiem. Īpaši “Tīrkultūras” mūzikas un vizuālās mākslas notikumam Lenču ielā, laukumā starp garāžām un veco Cēsu maizes ceptuvi tiek būvēta betona skatuve, kas kalpos kā pamats un simbolisks pamatakmens mākslas mājvietai – galerijai, kuras estētikā atdzīvosies jaunrade mūzikas, video, gaismas, skaņas un vizuālās mākslas formās. Skatuves būvniecībai tiks izlietotas 87 tonnas betona.

PROGRAMMA
27.–29.07.
36 STUNDU SKAŅAS INSTALĀCIJA 
UNEXPECTED SOURCES / NEGAIDĪTIE AVOTI
Lenču iela 6 

27. JŪLIJS
19.00
"TĪRKULTŪRA" (ievada video)

20.00
MAREUNROL’S (mūzika / vizuālā māksla / performance)

21.00
ANDREA BELFI (mūzika / performance)

22.00
REINIS UN KRISTA DZUDZILO (vizuālā māksla / performance)

23.10
VISIBLE CLOAKS (mūzika / vizuālā māksla / performance)

00.30
DOMENIQUE DUMONT (mūzika / vizuālā māksla / performance)

01.30
TAKAŠI MAKINO (vizuālā māksla / performance) 

02.00
SOFIJA ILJASA (dj. set) 
KOLINS DŽONKO (dj. set) 


28. JŪLIJS

11.00
DŽEIMSS BENINGS (kino / video)

13.00
DŽEIMSS BENINGS (saruna)

14.00
ELIZABETA LĀCE (mūzika / vizuālā māksla / performance)

15.00
EDGARS RUBENIS (mūzika / vizuālā māksla / performance)

16.00
BREDS NATS (mūzika / vizuālā māksla /performance)

17.00
KOLINS DŽONKO (mūzikas performance)

18.00 
ATIS JĀKOBSONS (vizuālā māksla / performance)

19.00
LORENS ODĒRS (mūzika) 

20.15 
GENTS (mūzika / performance) 

21.30 
DŽONS MAUSS (mūzika / performance) 

22.45 
MOTION GRAPHICS (mūzika / vizuālā māksla / performance) 

00.00 
VIZIONISTS & PEDRU MAIJA (mūzika / vizuālā māksla / performance) 

01.00 
MANFREDAS (dj. set)

29. JŪLIJS

11.00
DŽEIMSS BENINGS (kino / video)

13.30
"Tīrkultūras" sarunas ar instalācijas māksliniekiem
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti