Radošajā mītnē «Kombināts Māksla» atklās izstādi «Laiku saikne»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 10. aprīļa Latvijas Mākslinieku savienības radošajā mītnē “Kombināts Māksla” būs skatāma izstāde “Laiku saikne”. Izstādes pamatideja ir atklāt laikmetīgās mākslas paradigmas un parādīt mūsdienu māksliniekiem aktuālas problemātikas pārnesumu daudzpusīgās radošajās koncepcijās. 

Jaunizveidotajā radošās mītnes izstāžu zālē redzamās izstādes „Laiku saikne”  ekspozīcijā būs skatāmi latviešu mākslinieku Kristiana Brektes, Jura Utāna, Jāņa Purcena, Līgas Jukšas un Agneses Rudzītes-Kirillovas darbi. Katrs no autoriem savos darbos atklāj individuāli izjustu un dažādi paustu motīvu interpretējumu.

Kristians Brekte sev raksturīgi izaicina un tiecas provocēt ar tiešumu un ironiju par sabiedrībā vispārpieņemtajiem standartiem, novirzot malā vispārpieņemtos „skaistā”, „ētiskā” un „morālā” standartus. Sociāli aktuālas tēmas parādās Jura Utāna gleznu groteskajās, nereti sirreālajās un no realitātes attālinātās kompozīcijās. Mākslinieks spēlējas ar šķietami ikdienišķo, kas pārtop iluzorās improvizāciju ainās.

Atšķirīgi uzrunājošs izteiksmes veids atklājas Jāņa Purcena gleznās. Autora idejas un pasaules izjūta iedzīvinās tiešā garīgā meklējumos. Līga Jukša pie skatītāja vēršas caur daudzslāņainām tēlu un simbolu sistēmām. Tēlnieces Agneses Rudzītes-Kirillovas figurālo darbu sērija parāda atšķirīgās sievietes lomas un sejas, par vienu no galvenajiem izteicējiem kļūst krāsa.

Izstādē skatāmais tēmu un rokrakstu diapazons parāda gan klusi, iekšēji protestējošu, gan kliedzošu mākslas valodu, kuras vieno aktīva attieksme pret iekšējās un ārējās pasaules norisēm.

Šī gada martā ekspozīcija bija skatāma Starptautiskajā Maskavas mākslas salona „CDH-2014” izstādē „Laiku saikne”.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti