«Radio Naba» aicina piedalīties fotokonkursā «Pagriez pasauli!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Atzīmējot "Radio Naba" 20. dzimšanas dienu, ikviens topošais un esošais fotomākslinieks tiek aicināts reflektēt par radio un skaņu pasauli. Līdz 7. novembrim ir atvērta pieteikšanās fotokonkursam, šoreiz ar tēmu "Pagriez pasauli!". Žūrijas izvēlēti labākie darbi piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā, kā arī dosies ceļojošajā fotoizstādē.

Jau 20 gadus "Radio Naba" ēterā mēs dzirdam aicinājumu bez saistībām, viltīgu pamudinājumu un varbūt pat izaicinājumu: "Pagriez pasauli!" Vai tu tam esi gatavs? "Radio Naba" arī šogad aicina ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atrodas radio un viss, kas ar to saistīts, arī šogad fotokonkurss izaicina topošo un esošo fotomākslinieku iztēli, radošumu un viņu fotoaparātu objektīvus. Konkursa tēmas – "Pagriez pasauli!" interpretācija paver neticami plašas iespējas. Konkursantus aicina darbos radoši paust redzējumu saskaņā ar savu oriģinālo vēstījumu un apspēlēt kādu sev aktuālu motīvu. Kas tajā būs redzams, paliek katra paša ziņā. "Īpaši novērtēsim speciāli šim fotokonkursam tapušus un iepriekš publiski neizstādītus darbus," atzīmēja konkursa rīkotāji.

Konkursā iespējams pieteikties līdz 7. novembrim, iepazīstoties ar nolikumu un aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Konkurss paredzēts visām vecuma grupām un tajā viens dalībnieks var iesniegt 1–2 fotogrāfijas. Visa informācija par konkursu pieejama "Radio Naba" mājaslapā. Fotogrāfijām noteikti ir jāpievieno apraksts, kā arī īpaša uzmanība jāpievērš fotogrāfiju tehniskajai kvalitātei – tām jābūt pietiekami lielā izšķirtspējā (minimālā izšķirtspēja 3000 x 2000 px, 150 dpi). Nepietiekamas izšķirtspējas attēli dalībai konkursā netiks reģistrēti.

Žūrijas komisiju veido foto un audiovizuālās mākslas pārstāvji – Anna Salmane, Arnis Balčus, Didzis Grodzs, Kristaps Kalns, Madars Štramdiers, Sabīne Moore, Toms Grīnbergs, kuri vērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Konkursa 20 labākie darbi tiks paziņoti 14. novembrī. Visi 20 žūrijas izvēlētie darbi tiks apbalvoti un piedalīsies ceļojošā fotoizstādē "20x20", kā arī piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Trīs labāko fotogrāfiju autori iegūs papildu balvas. Fotoizstādes "20x20" ceļojums būs skatāms kultūras un izglītības vietās Rīgā, savukārt vasarā – festivālā "Laba daba 2023".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti