Kultūras ziņas

"Tagadismi" mākslas stacijā "Dubulti"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Vārnu gleznotāja Alda Dobenberga izstāde

Putni ir labākie modeļi. Mākslinieku savienībā skatāma Alda Dobenberga vārnu gleznojumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā atklāta izstāde, kurā uz skatītāju raudzīsies tikai un vienīgi vārnas – vērīgi skatieni, dažādas emocijas. Tā ir mākslinieka un arīdzan bijušā sportista Alda Dobenberga personālizstāde "Vārnas. Mūsdienu auspiciji" Latvijas Mākslinieku savienības galerijā.

Putni ir labākie modeļi, uzskata Aldis Dobenbergs, gleznotājs un mākslas pedagogs, kurš savulaik beidzis arī Sporta pedagoģijas akadēmiju un sasniedzis labus rezultātus šķēpa mešanā, līdz mākslas vilinājums uzvarēja.

"Laikā, kad es gleznoju visu planētas kosmosu un interese bija par astronomiju, tad man dārzā viena metra attālumā pielidoja vārna, nosēdās ziedošā ābeļzarā un skatījās uz mani. Momentā pievilka grafiskā puse, plastiskums un dramatisms, ļoti pateicīgs gleznošanai,'' atceras mākslinieks.

Izstādes kurators, Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Igors Dobičins skaidro: "Varbūt viņam tiek dotas zīmes, ko viņš netieši pamana un attēlo, bet tās zīmes jāprot nolasīt. Negribas teikt, ka viņš ir gaišreģis vai pareģis, bet viņš kā medijs dod sabiedrībai šīs bažu, baiļu, uztraukuma [zīmes], atspoguļo tās zīmes caur savu redzējumu."

Izstāde "Vārnas. Mūsdienu auspiciji" aplūkojama Latvijas Mākslinieku savienības galerijā līdz jūlija beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti