Kultūras ziņas

"Rīgas ritmi" pulcē izcilus mūziķus

Kultūras ziņas

Mākslinieki rada neeksistējošu tūrisma biroju

Purvīša balvai būs būt!

Purvīša balvu pasniegs arī nākamos desmit gadus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Trešdien, 29.jūnijā, parakstīts nodomu protokols, liekot pamatu Purvīša balvas tradīcijas turpināšanai nākamajos desmit gados, informē Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM).

Protokolu parakstīja LNMM direktore Māra Lāce, muzeja patrons, SIA "Alfor" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns un SIA "Kultūras projektu aģentūras INDIE" valdes locekle Daiga Rudzāte.

Purvīša balva iedibināta 2008.gadā, lai regulāri un sistemātiski apzinātu aktuālos notikumus Latvijas vizuālajā mākslā. Toreiz izvirzītais mērķis bija – piecas balvas, lai iedibinātu labu tradīciju. 2017.gada februārī tiks pasniegta jau piektā Purvīša balva. Tas nozīmē, ka būs apritējusi balvas pirmā desmitgade.

Trešdien parakstīts nodomu protokolu, lai Purvīša balvas pasniegšanu turpinātu arī nākamajos desmit gados, skaidro LNMM.

Purvīša balva ir augstākais un prestižākais vizuālās mākslas apbalvojums Latvijā. Katru otro gadu tiek apbalvots viens starptautiskas žūrijas un ekspertu komandas izvēlēts mākslinieks. Balvas apjoms ir 28 500 eiro (pirms nodokļu nomaksas).

Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu "Solitude". Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011. gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi "Varbūt". Trešo Purvīša balvu 2013. gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi "Zemes darbi", bet ceturtā Purvīša balva 2015. gadā tika pasniegta Miķelim Fišeram par personālizstādi "Netaisnība".

Purvīša balvas konkursu vizuālajā mākslā organizē LNMM sadarbībā ar muzeja patronu SIA „Alfor”. Purvīša balvas īstenošanā līdzdarbojas biedrība "Mākslas platforma", kultūras projektu aģentūra "INDIE" un aģentūra "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti