«Prado» muzejā Madridē atklāta vērienīga Fransisko Goijas darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Prado” muzejā Madridē atklāta līdz šim vērienīgākā pazīstamā spāņu mākslinieka Fransisko Goijas zīmējumu izstāde. Pirmo reizi izdevies apkopot tik plašu mākslinieka skiču un zīmējumi ekspozīciju, kas tapusi gan no “Prado” muzeja kolekcijā esošajiem darbiem, gan citām privātām un publiskām kolekcijām.

Kuratori uzsver, ka izstāde piedāvā jaunu skatījumu uz Goijas ļoti modernistisko domāšanu un viņa darbos redzamajām idejām.

“Izstādi var skatīties divos veidos – hronoloģiskā secībā, sākot no pirmajiem gadiem, kad tapusi Itālijas piezīmju grāmatiņa, un beidzot ar Bordo radītajiem zīmējumiem.

Bet var pētīt arī Goijas darbos būtiskās lielās tēmas – no dzimšanas līdz nāvei, tēmas, kas ik vienai cilvēciskai būtnei ir svarīgas arī šodien,”

skaidro “Prado” muzeja Zīmējumu nodaļas kurators Hose Manuels Matilja.

Reizē ar izstādi tapis arī apjomīgs katalogs, veltīts Goijas zīmējumiem un iespieddarbiem, kas radīti visas viņa mākslinieciskās darbības laikā. Fransisko Goija ir viens no pasaulē pazīstamākajiem spāņu māksliniekiem, savulaik baudījis arī galma gleznotāja statusu un bijis ievērojams portretists. Viņa darbu kolekcija ir viens no “Prado” muzeja lielākajiem lepnumiem.

Izstāde “Prado” muzejā Madridē būs skatāma līdz pat 2020. gada 16. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti