Rīta Panorāma

Intervija ar NBS komandieri, ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu

Rīta Panorāma

"Žūpu Bērtulis" joku luga ar dziesmām

Spānijas muzeja PRADO izstāde būs skatāma vēl tikai nedēļu

Populārās «Prado» muzeja izstādes noslēgumā mēģinās atklāt kaislīgo spāņu dvēseli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pēdējā nedēļā, kad norisinās Spāņu meistaru izstāde "Prado 12 raksturi", kas ciemojas "Rīgas biržā" no Spānijas lielākā muzeja "Prado", norisināsies vairāki pasākumi, muzeja direktorei Daigai Upeniecei solot aktivitāšu piesātinātu nedēļu. Izstādi līdz šim apmeklējuši jau 70 tūkstoši cilvēku.

"Mēs noslēgsim, piemēram, 12 personību ciklu, ko aprīlī iesāka Rundāles pils direktors Lancmaņa kungs, un šoreiz mums ir tāds neaizsniedzams uzdevums - mēs esam paredzējuši atklāt, kas ir kaislīgā spāņu dvēsele," stāsta Daiga Upeniece.

"Bet vislielākais pārsteigums būs svētdiena, pēdējā diena, jo "Prado" izstādes laikā ir piedzimis vīru koris "Rīgas birža", un tā būs viņu debijas diena ar daudzām zibakcijām, kurās viņi dziedās mīlas dziesmas spāņu, franču valodā, kas domātas vīru korim," stāsta Upeniece.

Izstādi apmeklējuši jau 70 tūkstoši cilvēku. Izstāde ir Spānijas uzticības apliecinājums "Rīgas biržai", uzskata Upeniece. 

Kā ziņots, no 25. marta līdz 16. jūlijam mākslas muzejā „Rīgas birža” skatāma izstāde “Prado 12 raksturi” – pasaules slavenu mākslinieku divpadsmit meistardarbi, kas Spānijas lielākajā muzejā „Prado” gadsimtu laikā ir priecējuši miljoniem skatītāju.

„Prado” kolekcijas izstāde ir mecenātu Borisa un Ināras Teterevu īpašais dāvinājums Latvijas simtgadei, un tā ideju ir izlolojis Boriss Teterevs.

Rīdziniekiem un Rīgas viesiem vēl šonedēļ ir iespēja skatīt Paolo Veronēzes (1528-1588), Antonisa van Deika (1599–1641), Pītera Paula Rubensa (1577-1640), Bartolomē Estevana Muriljo (1617-1682), Fransisko de Gojas (1746–1828) u.c. autoru veidotos sieviešu portretus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti