Rīta Panorāma

Politologs: Rinkēviča vizīte Krievijā notiek uz saspringta fona

Rīta Panorāma

Saeima lems vai auto īpašniekiem ļaut pārsūdzēt sodu, ja pārkāpums konstatēts ar fotoradaru

Porcelāna izstāde

Porcelāna muzejā - suņiem veltīta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Porcelāna muzejā līdz 8.decembrim skatāma Melisas Bradenas (Melissa Braden) un Ingūnas Skujas darbu izstāde "Suņa dzīve: atķēdēta".

„Suņi ir aktieri, kas spēlē cilvēkus mūsu dzīves teātrī, atklājot cīņu starp dzīvi un nāvi", saka mākslinieces, skaidrojot savas izstādes koncepciju.

Šis autoru tandēms ar savu individuālo ekstravaganto rokrakstu atpazīstams gan Latvijā, gan ārpus tās. Rotaļīgs klasicisms uz barokāli minimālām formām, izpildīts izsmalcinātā meistarībā. Spīdoši porcelāna darbi, kas apžilbina acis un aizskar sirdis. Mākslinieces uzsver: tas ir sevišķs roku darbs gatavots lieliskiem cilvēkiem. Viņas labprāt piedāvā kvalitatīvu mākslas baudījumu un no skatītāja sagaida kvalitatīvu baudītprasmi. Katra izstāde ir ielūgums apmainīties ar pašu labāko.

Izstādei Rīgas Porcelāna muzejā mākslinieces gatavojušas jaunus mākslas darbus – suņu portretus, kuros saskatāmas līdzības ar saimnieku tipāža vaibstiem, atklājot ciešo saikni starp suni un viņa saimnieku. Mākslas darbos suņa portrets kalpo kā personības atspulgs, kas palīdz atklāt kādas tēmas vai simbola asociatīvās nozīmes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti