Porcelāna muzejā notiks 16. starptautiskā mazo formu izstāde «Mierinājums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

16. starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde ar tēmu "Mierinājums" Rīgas Porcelāna muzejā norisināsies no 2022. gada 16. decembra līdz 2023. gada 5. februārim, informēja muzeja pārstāvji.

Šogad mākslinieki, mijiedarbojoties ar savām personiskajām vai globālajām satricinošajām pieredzēm, izstādei radījuši darbus, kas reflektē par tēmu "mierinājums". Žūrija atlasījusi 23 autoru darbus no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Taivānas un Turcijas. Latviju izstādē pārstāv: Gita Ābola, Ojūna Batbajara, Juris Bergins, Ilze Emse-Grīnberga, Viktors Kosenko, Lauris Krauze, Daiga Krūze, Jānis Kupčs, Inese Margēviča, Valda Podkalne, Inita Reimandova, Ainārs Rimicāns, Astra Šēnberga un Elita Taube.

Gita Ābola (Latvija) “Sazemēšanās”
Gita Ābola (Latvija) “Sazemēšanās”

Starptautisko mazo formu porcelāna izstāžu tradīcija Rīgas Porcelāna muzejā ir kopš 2006. gada; kopš 2015. gada izstādei katru gadu ir jauna tēma. Šogad izstādes apmeklētājiem ir iespēja pārdomāt savas emocijas un attieksmi par pēdējo gadu satricinošajiem notikumiem, rast mierinājumu mākslā vai novērtēt radošo izdomu, kā tēmu ir risinājuši profesionāli mākslinieki, skaidroja izstādes veidotāji.

Valda Podkalne (Latvija) “Gaišs skats”
Valda Podkalne (Latvija) “Gaišs skats”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti