Kultūras ziņas

Koncerts Nika Matvejeva piemiņai

Kultūras ziņas

Pasniegta balva "Kilograms kultūras 2017"

Ekspresija un gaismas vibrācijas porcelānā

Porcelāna apgleznošanas meistardarbi Helgas Ingeborgas Melnbārdes personālizstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Māksliniece un porcelāna apgleznošanas meistare Helga Ingeborga Melnbārde porcelānā caur krāsu ekspresiju ieglezno gaismu un garīgo vertikāli. Rīgas Porcelāna muzejā atklāj viņas pēdējo gadu darbu izstādi “Iemesls būt”.

Kā norāda izstādes kuratore Ieva Nagliņa, Helgas Ingeborgas Melnbārdes porcelāna apgleznošanas rokraksts ir ekspresīvs un košs. Darbos māksliniecei patīk eksperimentēt ar dažādu tehniku salikumiem un kombinācijām, par kurām daudzi teiktu, ka tās nav iespējamas. Izstādē skatāmi pēdējo gadu darbi un izlase no senāk tapušiem apgleznotiem šķīvjiem.

“Šī izstāde ir mans sirdsapziņas pasūtījums, jo liktenis vēlējis uz notikumu atlūzām pierakstīt gaismu. Rakstāmspalva noskūpsta balto virsmu, un estētiski huligāniskos mezglojumos izvijas līnija. Sabiezē krāstoņi emocionālā uzšķērdumā, un neprognozējami lietu kārtību izjauc reljefa faktūra,” tā par personālizstādi stāsta māksliniece.

Māksliniece Helga Ingeborga Melnbārde iedvesmojusies no kādas Mātes Terēzes domas: “Vakardiena ir pagājusi. Rītdiena vēl nav atnākusi. Mums atliek tikai šodiena, tāpēc ir iemesls būt!”

Helgai Ingeborgai Melnbārdei paralēli aktīvai radošajai darbībai ir plaša pedagoģiskā pieredze. Māksliniece ir Latvijas Universitātes docente un kopš 1975. gada vada pašas dibināto tautas lietišķās mākslas studiju “Vāpe”, kas darbojas Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes paspārnē. Piedalās izstādēs un simpozijos.

Helgas Ingeborgas Melnbārdes personālizstāde “Iemesls būt” Rīgas Porcelāna muzejā būs skatāma līdz 2018. gada 15. aprīlim. Savukārt 2018. gada 16. martā notiks tikšanās ar mākslinieci ciklā “Mākslinieks runā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti