Kultūras ziņas

Sācies "Kilograms kultūras" pavasara balsojums

Kultūras ziņas

Sācies "Kilograms kultūras" pavasara balsojums

Māra Subača zīmuļa stāsti A4 formātā

«Pop-up mākslas galerijā» skatāmi Māra Subača zīmuļa stāsti «Baltā istaba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rosība šajās dienās valda “Pop-up mākslas galerijā”. Tur iekārto grafiķa Māra Subača darbu izstādi. Viņa sirsnīgos un bērnišķīgos zīmējumus galvenokārt pazīstam no grāmatu ilustrācijām, taču tagad izstādē “Baltā istaba” būs iespēja vienviet aplūkot vairākus desmitus Subača zīmuļa stāstu A4 formātā.

Subaču pazīstam pēc viņa sadarbības ar mācītāju Juri Rubeni. Kopā ir tapušas 16 grāmatas, no kurām viena arī guvusi starptautisku atzinību. Viņa varoņi – cilvēciņš, latvietis, karalis un citi – dzīvo Dieva pasaulē. Mākslinieks skaidro, ka viņa, iespējams, bērnišķīgie darbi ir tiešākais veids, kā ar citiem cilvēkiem sarunāties par Dievu. 

Sākotnēji Subačs bija iecerējis izstādi nosaukt par “Zīmējumu līniju”, jo tieši līniju liekumi ir viņa izteiksmes forma. Taču viņa darbi tika izstādīti jaunā "Po-pup" galerijas telpā – tukšā un baltā. Tapa nosaukums "Baltā istaba".

Baltajā istabā ir vairāk nekā 40 mākslinieka zīmējumu, un "Pop-up" galerija pagaidām ir vienīgā vieta, kur Subača darbi iekļauti pastāvīgā ekspozīcijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti