«Pop-up mākslas galerijā» - Mareka Gurecka jaunāko darbu izstāde «Nospiedumi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 8. jūlija līdz 2.augustam “Pop-up mākslas galerijā” tirdzniecības centra "Galleria Riga" sestajā stāvā apskatāma gleznotāja Mareka Gurecka jaunāko darbu izstāde.

Izstādē "Nospiedumi" Gureckis turpina pētīt krāsu un ritmu. Izstādes uzmanības centrā – ornaments, kas sasaucas ar Rīgas jūgenda ēku fasādēs un interjeros redzēto, tomēr pār grafiski ornamentālo izsmalcinātību dominē mākslinieka interese par krāsu, kas atklājas neskaitāmās pustoņu gradācijās, lazējumos un pārsteidzošos salikumos, aizraujot skatītāja uztveri un iztēli.

No iepriekšējās tēlainības Gurecka darbos palikušas tikai klavieres, kas asprātīgi sadzīvo ar dekoratīvajiem ornamentiem un krāsu laukumiem. Atsakoties no jebkāda sižetiskuma, gleznotājs nenonāk līdz pilnīgai abstrakcijai. Krāsu laukumi saglabā realitātes nospiedumus, kā miglainas atmiņas par rakstiem, ko bērni pēta pirms aizmigšanas, kas saplūst ar pasaku tēliem un turpina savu dzīvi sapņu pasaulē. Gurecka gleznās šie nospiedumi kārtojas ar krāsas slāņiem, saplūst un atkal atdalās, katrā no laukumiem iegūstot pašvērtību, vienlaikus turpinot nebeidzamu stāstu sēriju.

Mareks Gureckis Latvijas Mākslas akadēmijā izglītojies restaurācijas jomā, mākslas vidē aktīvi darbojies kopš 1994.gada. Piedalījies kopizstādēs un rīkojis personālizstādes Latvijā, Igaunijā, Vācijā un Francijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti