Rīta Panorāma

Rīt Jelgavā notiks Latvijas mazākumtautību festivāls

Rīta Panorāma

Somijā nosaka stingrākus ierobežojumus

Londonā izstāda slavenu mākslas darbu reprodukcijas

«Pop-up» izstādē Londonas Trafalgaras laukumā skatāmas slavenu mākslas darbu reprodukcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No Tērnera līdz Rembrantam, no van Goga līdz Renuāram – Nacionālās galerijas šedevru reprodukcijas vasaras "pop-up" izstādē izliktas apskatei Londonas Trafalgaras laukumā. Tādējādi galerija cer piesaistīt apmeklētājus un ieinteresēt izzināt mākslu padziļināti.

Van Goga “Saulespuķes” gozējas saulē, savukārt holandiešu meistars Rembrants klusībā sēž ēnā. Londonā Nacionālās galerijas šedevri izlikti Trafalgaras laukumā, demonstrējot vairāk nekā 20 pilna izmēra reprodukcijas dažām no slavenākajām un vērtīgākajām gleznām galerijas kolekcijā. Tā ir daļa no kampaņas, kuras mērķis ir aicināt cilvēkus apmeklēt Londonu.

“Šī ideja nāca no pieredzes, kas skārusi mūs visus Covid-19 laikā. Proti, ideja iznest visas kolekcijas no galerijas Trafalgaras laukumā, kas principā ir daļa no mūsu galerijas. Vēlamies panākt vairāk mijiedarbības starp mums un cilvēkiem, kuri bieži vien klīst apkārt pa šo pilsētas populāro rajonu,” skaidroja Nacionālās galerijas kuratore Kristīne Raidinga.

Daļu reprodukciju, kuras izstādīt laukumā, izstādes kuratori izvēlējās pēc cilvēku balsojuma tiešsaistē, kuru organizēja, kamēr galerija bija slēgta. Tagad apmeklētājus piesaista ne tikai ar izstādi, bet arī ar iespēju pašiem iemēģināt roku zīmēšanā vai glezniecībā. Arī pandēmijas laikā galerija aktīvi komunicēja tiešsaistē un attālināti organizēja dažādas apmācības, lai ļautu cilvēkiem nezaudēt saiti ar mākslas pasauli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti