Politiskās mākslas spēks. Norisināsies diskusija par publisko mākslu un aktīvismu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

25. februārī pulksten 16.00 norisināsies diskusija “Aktīvisms: politiskās mākslas spēks”. Diskusijā piedalīsies dokumentālā teātra un kino režisore Krista Burāne un multidiscipplinārā māksliniece Esi Ešuna (Esi Eshun), kā arī Centrālās Sentmārtinas mākslas un dizaina koledžas un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, informēja organizatori.

"Diskusija veltīta savstarpējo sakarību meklējumiem starp publisko mākslu un aktīvismu, kuras auditorijas piesaistīšanai izmanto publisko telpu, lai gan tradicionālās publiskās mākslas konstrukcijas bieži ir pretrunā ar aktīvisma tūlītējo un politiski izaicinošo raksturu. Kādi jauni risinājumi pēdējos gados ir radīti, kas ļautu abām sfērām darboties tandēmā, un kādi izaicinājumi ceļā uz politiski izaicinošu publisko mākslu turpina pastāvēt?" vēstīts diskusijas pieteikumā.  

"Laikā, kad muzeji un galerijas ir slēgtas un fiziska pieeja mākslas darbiem ir ierobežota, šķiet nav pārsteidzoši, ka pievēršam lielāku uzmanību mākslai publiskā telpā. Centrālā Sentmārtinas mākslas un dizaina koledža un Latvijas Mākslas akadēmija sadarbības projekta ietvaros rīko publisko sarunu sēriju, kurā tuvplānā tiks skatīta vēsture un konteksts no katras institūcijas perspektīvas. Katrā sarunā uzstāsies uz sarunu pieaicināts vieslektors no Lielbritānijas un Latvijas, kuri kopā ar maģistrantūras studentiem pievērsīsies abu valstu atšķirību un paralēļu meklējumiem publiskās mākslas tradīcijās. Pētot katras sarunas galveno tēmu un apvienojot idejas par norisēm Eiropas dažādajos punktos, tiks veidotas kopīgas atbilžu variācijas," ziņoja organizatori.

Publiskās sarunas programma ir daļa no Centrālās Sentmārtinas mākslas un dizaina koledžas un Latvijas Mākslas akadēmijas sadarbības projekta. Saruna norisināsies bez maksas platformā “Zoom” angļu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti