Plieņciema pludmalē notiks «mikroutopiska» laikmetīgās mākslas laboratorija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 10. jūlija līdz 4. augustam Plieņciema pludmalē, bijušā zivju pārstrādes ceha ēdnīcas telpās,  notiks pirmais "Temporary.lv" izstāžu cikls “Garlaicība/Long Time”, kurā četrās personālizstādēs savas interpretācijas par tēmu prezentēs autori Sigita Sniegs, Paulīne Kalniņa, Villiams Džounss (William Jones) un kuratore Tīna Pētersone, informēja organizatori.

Pirmais "Temporary.lv" izstāžu cikls “Garlaicība/Long Time” tiek veidots kā mikroutopiska vide, kas piedzīvo transformācijas četru dažādu autoru interpretācijās, tiem fokusējoties uz izstādi kā notiekošu procesu un garlaicību/garu laiku kā izejas punktu radīšanai.

Izstāžu cikls tiks atklāts ar mākslinieces Sigitas Sniegs personālizstādi, kuras laikā māksliniece uz vietas radīs darbus, izmantojot tekstilmateriālu dekonstruēšanas metodes. Māksliniece savos darbos lūkojas pēc tīrām un svaigām perspektīvām, šī brīža piesātinātajā fiziskajā un garīgajā telpā. Līdz šim veidojusi eksperimentus ar tekstilmateriālu un uguns sintēzi, kas rezultējies mākslinieces interesē strādāt ar destruktīvām manipulācijām, iznīcinot esošos ideālus, tādējādi radot telpu jaunām idejām, formām, tehnikām.

Māksliniece Sigita Sniegs ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas vizuālas komunikācijas maģistrantūru un pirms tam ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Modes nodaļā.

"Temporary.lv" ir jaundibināta organizācija, kuras kodolu veido kuratore Tīna Pētersone un scenogrāfs, vizuālais mākslinieks Krišjānis Elviks. "Temporary.lv" ir platforma, kas fokusējas uz site-specific (ar konkrētu vietu saistītām), procesuālām un starpdisciplinārām laikmetīgās mākslas formām.

Tīna Pētersone ir neatkarīgā kuratore un tekstu autore. Absolvējusi komunikāciju zinātnes Latvijas Universitātē, šobrīd aizvada noslēdzošo posmu kuratora studijās Londonas Goldsmita Universitātē.

Krišjānis Elviks 2019. absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļu. Jaunā scenogrāfa darbība jau studiju laikā ieguvusi starpdisciplināru formu, māksliniekam pievēršoties eksperimentiem ne tikai darbā ar scenogrāfiju, bet arī instalāciju, glezniecību un performanci.

Izstādes būs apskatāmas, sākot ar 10. jūliju, no piektdienas līdz otrdienai laikā no pulksten 14.00 līdz 20.00 ar iespēju pieteikt individuālas vizītes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti