Pīters Grifins: Rotko centra reklāma pasaulē būs pārsteidzoša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra reklāma visā pasaulē būs pārsteidzoša, izstāstot, ka atvedis uz Daugavpili gan BBC, gan „Financial Times” žurnālistus, norāda mākslinieks Pīters Grifins, kura darbu izstāde šobrīd skatāma centrā.

Šobrīd Rotko mākslas centrs apmeklētājiem piedāvā Pītera Grifina darbu izstādi „Uguns saliedēti”, kuru autors ir novēlējis Daugavpils Marka Rotko mākslas centram.

Izstādes ekspozīciju veido 12 sietspiedes darbu sērija, kuru papildina Čīliešu rakstnieka, Nobela prēmijas laureāta Pablo Nerudas dzejoļi. Šī sērija tapusi 1997. gadā kā veltījums 25. dzejnieka nāves gadadienai un tika izstādīta Lielbritānijā, Argentīnā, Čīlē, kā arī daudzviet citur pasaulē.

Arī pats mākslinieks viesojās Daugavpils Marka Rotko mākslas centra atklāšanā. Šī Grifinam ir jau otrā vizīte Daugavpilī. 2009. gadā viņš piedalījās mākslas plenērā.

Esmu šokā!” sajūsmu par Rotko mākslas centru izsaka mākslinieks Pīters Grifins no Londonas.

„Kad 2009.gadā biju Daugavpilī, senais cietoksnis izskatījās šausmīgi, bet, kad ierados pirmdienas vakarā un redzēju visu gatavu, tas bija pārsteidzoši; ne tikai māksla, bet arī pati ēka ir tik skaista. Arī pilsētai, Daugavpilij Rotko centrs nāks par labu. Tas piesaistīs daudzus interesentus.”

Pīters Grifins intervijā stāsta, ka atvedis sev līdzi BBC cilvēkus un arī „Financial Times” žurnālistus.

Reklāma visā pasaulē būs pārsteidzoša. Tieši šonedēļ. Ļoti laba reklāma,” par mākslas centra publicitāti domā Grifins.

Šobrīd mākslinieks gatavo darbus izstādei, kuru nākamgad plāno atvest arī uz Daugavpili.

„Es veidoju darbus izstādei, kas jūnijā tiks atklāta Parīzē, un gatavojos savus drabus atvest arī uz Daugavpili nākamā gada aprīlī. Daugavpilī izstāde būs lielāka nekā Parīzē. Parīzē izstādīšu 20 gleznu, bet Daugavpilī – apmēram 60.”

Kā ziņots, 24. aprīlī ar starptautisku diskusiju „Latvija - viena no zvaigznēm. Rotko atgriešanās: iespējas un izaicinājumi”, kurā piedalījās arī abi mākslinieka bērni Kristofers Rotko un Keita Rotko Prizela, Daugavpilī atklāts Marka Rotko mākslas centrs. Apmeklētājiem centrs pieejams, sākot no 25. aprīļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti