Pīgožņa balvai iesniegti vairāk nekā 130 mākslas darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Konkursam "Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā" tika iesniegti vairāk nekā 130 mākslas darbi, no kuriem izstādē būs aplūkojami 63 autoru 83 darbi. Izstāde Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs skatāma no 20.marta līdz 1.maijam, informē konkursa rīkotāji.

Šogad konkursa atlasei tika iesniegti 73 autoru vairāk nekā 130 mākslas darbi. Pēc žūrijas vērtējuma izstādē būs apskatāmi 63 autoru 83 darbi.

Žūrijas komisijas sastāvā bija mākslas zinātniece Ingrīda Burāne, Preiļu novada muzeja galvenā māksliniece Silvija Berezovska, mākslinieks, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis Jānis Strupulis, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Osvalds Zvejsalnieks un žūrijas priekšsēdētājs, pagājušā gada Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā ieguvējs - Latvijas Universitātes profesors, mākslinieks Roberts Muzis.

Žūrijas komisija pauda gandarījumu par iesniegto darbu augsto kvalitāti un aicināja māksliniekus gatavoties arī nākamajai Jāzepa Pīgožņa balvai, tverot ainavas jēdzienu daudz plašāk un drosmīgāk, kā arī mazāk turēties pie klasiskās ainavas izpratnes.

Izstādē būs apskatāmi gan latviešu vecmeistaru, gan vidējās paaudzes, kā arī jauno mākslinieku darbi. Konkursam iesniegtie darbi pārsvarā darināti eļļas un akrila tehnikā.

Kā iepriekš jau vēstīts, konkurss "Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā" tiek rīkots otro gadu. 2015. gada pavasarī Rīgas Sv. Pētera baznīcā notika pirmā izstāde „Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā”. Maijā tā aizceļoja uz Pīgožņa dzimto pusi, un bija apskatāma Preiļu vēstures un lietišķās mākslas  muzejā līdz oktobrim.

Par 2015. gada izstādes Zelta diploma, īpašas dārgmetāla medaļas, kā arī naudas balvas laureātu kļuva mākslinieks, profesors Roberts Muzis. Savukārt, profesors Osvalds Zvejsalnieks saņēma Rīgas domes speciālbalvu – iespēju sarīkot savu personālizstādi Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti