Kultūras ziņas

Pasniegta Gada balva mākslas kritikā

Kultūras ziņas

Anšlava Eglīša ekspozīcija Inciema tornī

Aijas Jurjānes mākslas albums un stipendija

Piešķirs mākslinieces Aijas Jurjānes stipendiju mākslas skolu audzēkņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mākslinieces Aijas Jurjānes vārdā nosaukta stipendija tiks piešķirta, sākot ar 2022. gada 18. aprīli – mākslinieces dzimšanas dienu. Tā ir mākslinieces bērnu privāta iniciatīva, un uz šo stipendiju varēs kandidēt profesionālo mākslas skolu 3. kursa audzēkņi, informēja galerijas "Istaba" pārstāvji.

Mērķis šādas stipendijas iecerei ir iemūžināt Aijas Jurjānes vārdu, izsakot atbalstu mākslas izglītības vitālai nepieciešamībai un jaunu cilvēku radošas izpausmes oriģināliem centieniem. 11. janvārī galerijā "Istaba" tiks prezentēts izdevniecībā "Neputns" nupat klajā nākušais mākslas albums "Jaunības avots. Aija Jurjāne".

"Mākslinieces Aijas Jurjānes (1944–2015) glezniecība šodien ieraugāma kā nepārtraukts pētījums, vērojums, brīžiem nesaudzīgs vēstījums par sievietes mūžu, kas noris viņas pašas ģimenes lokā. Mākslā tas varētu šķist kā margināls uzstādījums, tomēr šodien, kad akcenti no patosa izkāpinātiem "lielajiem jautājumiem" pievēršas arī indivīda dzīves notikumiem kā tikpat svarīgai mākslā risināmai problemātikai, Aijas Jurjānes glezniecības konsekventais "vērotājas" gājums iegūst īpašu aktualitāti un sava veida tematisko monumentalitāti," norādīja galerijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti