Kultūras ziņas

Leļļu un objektu teātra noslēpumu darbnīca

Kultūras ziņas

Eduardam Veidenbaumam 150!

Piešķir Ināras Teterevas stipendijas mākslā

Piešķir Ināras Teterevas stipendijas mākslā; īpaša balva Aleksejam Naumovam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai varētu realizēt vispārdrošākās, interesantākās, mākslinieciski vērtīgākās idejas vēl studiju laikā, jau sesto reizi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentiem tiek piešķirtas „Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā”, un 3.oktobrī tika paziņoti uzvarētāji. Savukārt profesors Aleksejs Naumovs saņēma īpašo apbalvojumu – Borisa un Ināras Teterevu fonda Goda zīmi. Tā piešķirta profesoram par ilggadēju ieguldījumu unikālas mākslas izglītības veidošanā, atvērtību un atbalstu studentiem un sadarbības partneriem, kā arī nenogurstošu darbu globālajā mākslas un izglītības vidē ar mērķi paplašināt studentu un pasniedzēju zināšanas.

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu vidē ļoti gaidīts konkurss ir mecenātes Ināras Teterevas stipendija mākslā, jo šī stipendija palīdz aizmirst ikdienas rūpes un koncentrēties idejas, ieceres un sevis meklējumos, stipendija dod iespēju braukt uz ārzemēm skatīt mūsdienu mākslas norises.

"Viena no svarīgākajām stipendijas nozīmēm ir tā, ka viņa palīdz izstrādāt diplomdarbu, tad, kad jaunais mākslinieks ir kristalizējis savu ieceri, ir iecere aizstāvēt savu diplomdarbu gan ar izstādi, tas var būt ar teātra izrādi, scenogrāfiju, vides mākslu. Atkarībā no tā, kādu mākslas žanru pārstāv jaunais mākslinieks," stāsta LMA rektors Kristaps Zariņš.

Šogad „Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā” stipendijas ieguva trīs LMA studenti - Bakalaura programmā - Audiovizuālās mediju mākslas nodaļas Scenogrāfijas apakšnozares 3. kursa students Krišjānis Elviks, savukārt maģistra programmā LMA Audiovizuālās mediju mākslas nodaļas, Vizuālās komunikācijas apakšnozares 1. kursa students Jānis Krauklis un Vizuālās mākslas nodaļas Glezniecības apakšnozares 1. kursa studente Laura Veļa.

"Es joprojām esmu šokā, es joprojām gribu ļoti daudz gleznot un taisīt izstādes, protams, arī braukt apskatīties Eiropu, kas notiek. Mērķis ir attīstīt gleznošanu un attīstīt to ar jauniem materiāliem, kas ir epoksīda sveķi – mūsdienīgs materiāls," saka LMA Glezniecības maģistrantūras studente Laura Veļa.

"Tie mērķi pa lielam nav mainījušies no tā, vai ir stipendija vai nav, bet tā stipendija ir lielisks palīglīdzeklis, lai īstenotu šos mērķus. Mans mērķis vēl joprojām ir saistīts ar teātri un turpināt sevi realizēt kā scenogrāfu," atklāj LMA Audiovizuālās mediju mākslas students Krišjānis Elviks

"Man tuvākais mērķis būs maģistra darbs, kas arī ir beigās un, visticamāk, būs izstāde. Virziens ir tas, ko esmu ieņēmis – dažādas materialitātes izpētes un dažādu ideju apskatīšana no dažādiem skatapunktiem," - tā LMA Audiovizuālās mediju mākslas students Jānis Krauklis.

Katru stipendiju veido naudas piešķīrums līdz studiju programmas sekmīgai pabeigšanai, bet ne ilgāk kā trīs studiju gadus, kā arī studiju braucienu finansēšana stipendijas saņemšanas periodā un grants studiju noslēguma darba izstādei un publikācijai. Anete Lesīte, Aivars Cāns – Latvijas televīzija

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti