Pieminot mākslinieku Pēteri Martinsonu, Daugavpilī atklāj grafikas izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

28.janvārī Daugavpilī, Latgales Centrālajā bibliotēkā, atklāj mākslinieka Pētera Martinsona grafikas darbu izstādi "Pēteris Martinsons. Grafika". Izstādē skatāmi Daugavpils mākslinieka Pētera Martinsona grafikas zīmējumi, kas tapuši laika posmā no 1980. līdz 2009.gadam. Izstāde veidota sadarbībā ar lielāko Pētera Martinsona keramikas kolekcijas un privātā arhīva glabātāju - Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Izstāde ir veltījums māksliniekam, atzīmējot viņa dzimšanas dienu.

Pieminot daugavpilieti Pēteri Martinsonu - slavenu arhitektu, pedagogu, profesoru  un mākslinieku -, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs rīko pasākumu ciklu. Ilgus gadus Pēteris Martinsons bijis pedagogs Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā. Viņš piedalījies vairāk nekā 80 starptautiskos simpozijos, ir bijis Latvijas Mākslinieku savienības  un Ženēvas Starptautiskās keramikas akadēmijas biedrs, saņēmis vairākas valsts un starptautiskās godalgas, sarīkojis 49 personālizstādes. Pētera Martinsona vārds asociējas ar Latvijas laikmetīgo keramiku.

28.janvārī, mākslinieka dzimšanas dienā, Daugavpilī atklāj viņa grafikas darbu izstādi, notiks arī izdevuma "Latgalē dzimušu mākslinieku dzīvesstāsti. Pēteris Martinsons" prezentācija.

Pētera Martinsona dzīvesstāsts ir pirmā publikācija sērijā "Latgalē dzimušu mākslinieku dzīvesstāsti", ko veido Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Kā norāda publikācijas veidotāji, šis dzīvesstāsts ir mākslinieka spontāns, reizēm analītisks, pat filozofisks, bet citreiz kuriozs stāstījums par "gadījumiem un nejaušībām" vai tomēr likumsakarībām viņa dzīvē.

Izstāde "Pēteris Martinsons. Grafika" Latgales Centrālajā bibliotēkā būs skatāma līdz 19.februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti