Pēteris Ciemītis: No latviešu trimdas mākslas strāvo smagums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No latviešu trimdas mākslinieku darbiem strāvo smagums, kas sakņojas latviešu kultūrā, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Kultūras Rondo” atzīst Austrālijā mītošais pilsētplānotājs un gleznotājs Pēteris Ciemītis.

Māksliniekam piedalīšanās trimdas mākslas izstādē „Arsenālā” un Rietumaustrālijas mākslinieku darbu izstādē „Jauns vienādojums. 8+1" bija pirmā iepazīšanās ar citu klaida latviešu mākslinieku darbiem.

Pēteris Ciemītis „sirsnīgi sācis gleznot” pirms divdesmit, divdesmit pieciem gadiem, taču tagad to uzskata par pamatnodarbošanos, saucot pilsētplānošanu par hobiju. Ieiešana Austrālijas mākslinieku vidē prasījusi vairākus gadus. Mākslinieks sācis iesniegt darbus konkursos un saņemt balvas, kas izraisījis publikas uzmanību.

Parasti dikti ilgi vajag strādāt, lai tas notiktu,” norāda mākslinieks, atklājot, ka dažu gadu laikā trimdas mākslinieki plāno atgriezties Latvijā ar jauniem projektiem.

Deviņu Rietumaustrālijas mākslinieku darbu izstāde „Jauns vienādojums. 8+1" vēl līdz 4. augustam apskatāma Talsu muzejā, tad tā ceļos uz Madonu, kur būs skatāma no 9.augusta līdz 22.septembrim. Visi izstādes darbi pēc izstādēm Talsos un Madonā pāriet dažādu Latvijas muzeju īpašumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti