Kultūras ziņas

Sluckas versija par R. Ezeras romānu "Aka"

Kultūras ziņas

Dzīvo skulptūru performance

Latgales "Padebeši" Pēterbaznīcā

Pētera baznīcā atklās pagājušā gada Pīgožņa balvas laureāta Jāņa Plivdas izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jāzepa Pīgožņa balva tiek pasniegta kopš 2015. gada, un tās pretendentu darbu izstādi Rīgas Svētā Pētera baznīcā var uzskatīt par apjomīgāko ainavu gleznotāju kopizstādi mūsu mākslā.

Labākās ainavas autors gūst iespēju Pētera baznīcā rīkot savu darbu personālizstādi, un no piektdienas tajā būs skatāmas pērnā gada Pīgožņa balvas laureāta Jāņa Plivdas krāsām piesātinātās Latgales ainavas.

2018. gada Jāzepa Pīgožņa balvas laureāts  gleznotājs Jānis Plivda savu darbu izstādē Svētā Pētera baznīcā ir eksponējis vairāk nekā 40 darbus. Lielākā daļa tapuši pēdējo divu gadu laikā, un mākslinieks neslēpj, ka gleznošana ilgāku laiku ir bijusi atstāta novārtā – pēc Latvijas Mākslas akadēmijas absolvēšanas viņš laiciņu pastrādājis ārzemēs un gleznošanai pievērsies pēc atgriešanās.

Jānis Plivda nāk no Preiļiem, un pārsvarā izstādē redzamo darbu tēmas ir Latgales dabas un pilsētu ainavas. Tās apvieno nosaukums “Padebeši”. Tāpat izstādē apskatāmi arī dažu Jāņa Plivdas draugu darbi – Osvalda Zvejsalnieka, Vēsmas Ušpeles, Anatolija Zelča un citu Latgales mākslinieku gleznas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti