Pedvālē izstādē skatāmi grafikas simpoziju laikā tapušie darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pedvālē atklāj grafikas darbu izstāde „Kolekcija”. Tajā būs redzami darbi, kas tapuši Pedvālē grafikas simpoziju laikā, kā arī darbi, kas dāvināti Pedvāles mākslas parkam.

Izstādes rīkotāju pārstāvji informēja, ka Pedvāles grafikas kolekcijas veidošana tika uzsākta jau deviņdesmito gadu sākumā, neilgi pēc Pedvāles parka dibināšanas. Toreiz, 1993. gadā,  kuratora Ivara Runkovska vadībā visā Latvijā notika mākslas akcijas „EP!” – 33 dažādās kultūras iestādēs vienlaicīgi tika īstenota identiska grafikas izstāde. Akcijas noslēgumā grafikas darbu kolekcija tika uzdāvināta tām kultūras iestādēm, kas tajā piedalījās. Šis dāvinājums kļuva par Pedvāles grafikas kolekcijas pirmo ieguvumu.

Izstādē “Kolekcija” izliktie darbi ir daļa no grafikas, kas tapusi Pedvālē, uzsvēra izstādes rīkotāji. Izstādes mērķis ir iepazīstināt skatītāju ar dažādu paaudžu, tehniku un periodu grafikas mākslu.  

Izstādē “Kolekcija” skatāmi 27 grafikas darbi. To autori ir mākslinieki Ilmārs Blumbergs, Guntars Sietiņš, Māris Subačs, Ivars Poikāns, Ieva Iltnere, Jānis Mitrevics, Ivars Heinrihsons, Diāna Dimza Dimme, Juris Putrāms, Aigars Truhins, Ieva Maurīte, Laura Feldberga un citi mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas un Vācijas.

“Pirmais izstādei izvēlētais darbs bija Ievas Maurītes monotipija „4 govis un Firkspedvāles muiža”, kurā fiksēts gan tā brīža Firksu – Pedvāles muižas galvenā fasāde, gan noskaņa, kas šeit valdīja 2000. gadu sākumā,” stāsta izstādes kuratore Laura Miglone, “Kā otrais tai pievienojās atjaunotajā muižā 2021. gadā tapušais Birgitas Volšas nospiedums no granīta laukakmens „Daudzkārtīgais Ojārs”.

Izstāde “Kolekcija” apmeklētājiem ir skatāma no 6. februāra katru nedēļas nogali no pl. 10 līdz 16. Ekspozīcijas Pedvāles parkā pieejamas Covid-19 “zaļajā režīmā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti