Pēdējo dienu apmeklējams Rakstniecības un mūzikas muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdiena, 21.decembris, ir pēdējā diena, kad cilvēki var bezmaksas apmeklēt Rakstniecības un mūzikas muzeju. Ēkas rekonstrukcijas dēļ muzejs nākamgad pārcelsies uz Nacionālās bibliotēkas bērnu nodaļu, savukārt izstādes ceļos pa Latviju.

Muzeja rekonstrukciju plānots pabeigt 2016.gadā.

„Var apmeklēt bez maksas izstādi „Sadzejotā valsts", kas ir veltījums Latvijas 95.gadadienai un izsekot, kā dažādos laikos rakstnieki ir radījuši mītu par valsti un cik nozīmīgs ir bijis viņu devums, lai vispār mūsu valsts eksistētu. Otrs piedāvājums ir pastāvīgā ekspozīcija, kas ir trīs zāles. Viena veltīta Baumaņu Kārlim, tad ir Spēlmaņu zāle, kas ir veltīta tautas mūzikas instrumentiem, Grietiņas zāle, kas rāda, kāda bija 19. gs. muzikālā dzīve Rīgā," stāsta muzeja pārstāve Maija Treile.

Kā vēstīts, sākot no janvāra, Rakstniecības un mūzikas muzejs savu darbību turpinās ar ceļojošajām izstādēm, tāpēc muzeja vadība jau tagad aicina visas Latvijas skolas, bibliotēkas un kultūras namus pieteikties izstāžu un nodarbību uzņemšanai savās telpās. Muzeja rekonstrukcijas izmaksas papildus valdības piešķirtajiem līdzekļiem sedz Norvēģijas finansu piešķīrums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti